Шоколадно-м'ятний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і трохи незвичний пиріг з м'ятою. Готується легко, а з'їдається швидко і до самої останньої крихти. Спробуйте!
Поспішаю поділитися з вами рецептом приготування шоколадно-м'ятного пирога. Випічка досить проста, але надзвичайно смачна і дуже ароматна! Такий пиріг стане прекрасним приводом для сімейного чаювання, ніжний і повітряний, він безсумнівно доведеться всім до смаку. У сезон м'яти даний пиріг буде, як не можна до речі!
- М'ята, гілочки - 5 штук
- Горіхи волоські - 100 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 25 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Шоколад - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте всі інгредієнти. М'яту промийте та висушіть.
2. З'єднайте горіхи і листочки м'яти. Волоські горіхи за бажанням можна замінити на будь-які інші на ваш смак.
3. Подрібніть горіхи з м'ятою за допомогою блендера або м'ясорубки.
4. Додайте мед.
5. Перемішайте до однорідного стану.
6. В окремій мисці з'єднайте яйця, ванільний і звичайний цукор.
7. Збийте.
8. Додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло, а також шоколад.
9. Збийте все ще раз.
10. Додайте борошно і розпушувач тесту.
11. Збийте все до однорідного стану.
12. Вилийте тісто в змащену маслом форму для випічки. Дно і боки присипте манкою або борошном. Чайною ложкою викладіть горіхово-м'ятну начинку на відстані близько 3 см один від одного.
13. Випікайте при 180 градусах близько 30 хвилин. Шоколадно-м'ятний пиріг готовий.
14. Прикрасьте його за бажанням цукровою пудрою, шоколадною стружкою, листочками м'яти або горіхами.
15. Смачного!