Шоколадний рулет
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Приготування шоколадного рулету може бути нескладним. А крем можна запросто замінити збитими вершками. Виглядає така випічка чудово! А смак у рулету - чудовий. У тісто додамо свіжих ягід!
Опис приготування:
Крем для шоколадного рулету треба готувати з желатином. В такому випадку він буде тримати форму і не розтечеться. Тому-то рулет і треба витримати в холодильнику не менше трьох годин.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1/2 склянки
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ягоди - 2/3 склянки (малина, чорниця, смородина, вишня)
- Вершки 30-проц. - 250 мілілітрів
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука(Tsedra і сік)
- Желатин - 3 грами
- Шоколад - 30 грам (для прикраси)
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Мартенс відділи Желтков. Збийте білки з цукром до густої білої піни.
2. В окремій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач і какао (також просійте).
3. Ягоди збийте блендером. Можна використовувати і морожені (попередньо потрібно розморозити).
4. Збиті ягоди і жовтки додайте до збитим з цукром білків. Акуратно перемішайте.
5. В отриману масу поступово (по ложці) вводите суху суміш. Продовжуйте збивати.
6. Форму для випічки або лист застеліть пергаментним папером. Ложкою викладіть тісто, формуючи прямокутник.
7. Випікайте тісто в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
8. Готовий гарячий корж для рулету в формі накрийте рушником, зверху покладіть велике денце і переверніть.
9. Зніміть днище.
10. Акуратно зніміть деко, потім відклейте від випічки пергаментний папір.
11. Загорніть випічку в рулет, використовуючи рушник.
12. Залиште рулет в рушник на півгодини до охолодження. А в цей час приготуйте креязик начинку. Для цього збийте вершки з цукровою пудрою. Додайте цедру лимона і свіжовичавлений лимонний сік.
13. Замочіть желатин в невеликій кількості холодної води. Залиште на 5 хвилин. Потім додайте пару столових ложок окропу. Розмішайте. Готову суміш додайте в вершковий крем. Желатин не дасть вершкам розповзтися. Рулет розгорніть на фользі, змастіть внутрішню сторону готовим кремом.
14. Загорніть рулет з кремом, потім в фольгу і покладіть на 3 години в холодильник.
15. По закінченню 3-х годин розтопіть шоколад з маслом. Полийте шоколадною сумішшю готовий рулет. Зверху рулет можна прикрасити шоколадною стружкою. Смачного!