Рецепт Шоколадний рулет фото

Шоколадний рулет
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Молочні продукти , Вершки , Яйця , Шоколад
Рецепти сироїдіння
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Десерти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Приготування шоколадного рулету може бути нескладним. А крем можна запросто замінити збитими вершками. Виглядає така випічка чудово! А смак у рулету - чудовий. У тісто додамо свіжих ягід!

Опис приготування:

Крем для шоколадного рулету треба готувати з желатином. В такому випадку він буде тримати форму і не розтечеться. Тому-то рулет і треба витримати в холодильнику не менше трьох годин.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ягоди - 2/3 склянки (малина, чорниця, смородина, вишня)
  • Вершки 30-проц. - 250 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука(Tsedra і сік)
  • Желатин - 3 грами
  • Шоколад - 30 грам (для прикраси)
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
шоколадний рулет - фото крок 1
1. Мартенс відділи Желтков. Збийте білки з цукром до густої білої піни.
шоколадний рулет - фото крок 2
2. В окремій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач і какао (також просійте).
шоколадний рулет - фото крок 3
3. Ягоди збийте блендером. Можна використовувати і морожені (попередньо потрібно розморозити).
шоколадний рулет - фото крок 4
4. Збиті ягоди і жовтки додайте до збитим з цукром білків. Акуратно перемішайте.
шоколадний рулет - фото крок 5
5. В отриману масу поступово (по ложці) вводите суху суміш. Продовжуйте збивати.
шоколадний рулет - фото крок 6
6. Форму для випічки або лист застеліть пергаментним папером. Ложкою викладіть тісто, формуючи прямокутник.
шоколадний рулет - фото крок 7
7. Випікайте тісто в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
шоколадний рулет - фото крок 8
8. Готовий гарячий корж для рулету в формі накрийте рушником, зверху покладіть велике денце і переверніть.
шоколадний рулет - фото крок 9
9. Зніміть днище.
шоколадний рулет - фото крок 10
10. Акуратно зніміть деко, потім відклейте від випічки пергаментний папір.
шоколадний рулет - фото крок 11
11. Загорніть випічку в рулет, використовуючи рушник.
шоколадний рулет - фото крок 12
12. Залиште рулет в рушник на півгодини до охолодження. А в цей час приготуйте креязик начинку. Для цього збийте вершки з цукровою пудрою. Додайте цедру лимона і свіжовичавлений лимонний сік.
шоколадний рулет - фото крок 13
13. Замочіть желатин в невеликій кількості холодної води. Залиште на 5 хвилин. Потім додайте пару столових ложок окропу. Розмішайте. Готову суміш додайте в вершковий крем. Желатин не дасть вершкам розповзтися. Рулет розгорніть на фользі, змастіть внутрішню сторону готовим кремом.
шоколадний рулет - фото крок 14
14. Загорніть рулет з кремом, потім в фольгу і покладіть на 3 години в холодильник.
шоколадний рулет - фото крок 15
15. По закінченню 3-х годин розтопіть шоколад з маслом. Полийте шоколадною сумішшю готовий рулет. Зверху рулет можна прикрасити шоколадною стружкою. Смачного!

Схожі рецепти