Шоколадний рулет з печива
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться чогось солодкого, оригінального і смачного, а не хочеться нічого піч і тим більше бігти в магазин, приготуйте смачний десерт без випічки і особливого клопоту: шоколадний рулет.
Красивий і солодкий шоколадний рулет з печива здорово виручить тих з вас, хто з якихось причин не хоче займатися випічкою, а солодкого до чаю дуже хочеться. Пам'ятайте, в дитинстві часто робили вершкові ковбаски з печива? Цей рулет з тієї ж серії десертів. Трохи більше клопоту і виходить дуже гарний, смачний і оригінальний рулет. Як приготувати шоколадний рулет з печива, я розповіла в цьому рецепті. Готуємо і насолоджуємося!
- Пісочне печиво - 250 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 50 грам
- Згущене молоко - 4 Ст. Ложки
- Вода або молоко - 120 мілілітрів
- Кокосова стружка - 40-50 грам

Подрібнюємо пісочне печиво в дрібну крихту. Можна блендером, можна пропустити через м'ясорубку.

Додаємо до крихті какао і перемішати. Якщо печиво не дуже солодке, можна додати 1-2 ложки цукрової пудри.

А тепер вливаємо в суміш теплу воду або молоко.

І розмішуємо до отримання еластичної маси. Вона не повинна бути дуже тугий, тому кількість води регулюємо самі.

Тепер приступимо до приготування крему. Змішаємо м'яке масло з кокосовою стружкою, додамо цукрову пудру і згущене молоко.

І отримаємо однорідний солодкий крем.

Масу з печива і какао розкачати на харчовій плівці в прямокутний пласт.

Поверх рівномірно викладемо крем.

І скачаємо в рулет.

Загортаємо в плівку і відправляємо в морозилку хвилин на 30.

Остиглий і затверділий рулет нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Зберігаємо в холодильнику.