Шоколадний пиріг з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю пиріг з апельсином за його цитрусовий присмак і приголомшливий аромат. А в поєднанні з шоколадним тестом виходить просто неймовірно смачно. Як приготувати шоколадний пиріг з апельсинами?
Рецепт пирога дуже простий. Важливо взяти шоколад з вмістом какао не менше 72%, тоді точно буде смачно. Можна замінити на какао, але вийде зовсім інший пиріг, що теж непогано
Якщо ви не любитель білкового крему, можна зварити шоколадну помадку або прикрасити збитими вершками.
- Цукор - 150 грам
- Олія - 150 грам
- Борошно - 110 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Яйце - 7 штук
- Цукор - 6-9 Ст. Ложок (в білок)
- Шоколад - 60 грам
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
1. 4 яйця кімнатної температури збийте міксером, поки вони не посветлеют і не збільшаться в обсязі.
2. Додайте до яєць стакан цукру і збивайте 5-10 хвилин, не менше. Маса повинна стати густий і пишною.
3. Далі додайте в чашу заздалегідь просіяне борошно, розпушувач, вершкове масло і натертий на дрібній тертці чорний шоколад. Збивайте все не менше 4-5 хвилин.
4. Дно і чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, Відведіть туди тісто і розрівняйте. Випікайте в режимі "випічка" або "бісквіт" 45 хвилин. Після приготування не відчиняйте кришку ще 10 хвилин.
5. Для приготування білкового крему відокремте 3 білка від жовтків. Додайте до них щіпку солі і збийте до піни. Потім додайте 3 десертні ложки цукру і почніть збивати крем, поступово додаючи решту 6 ложок цукру.
6. Коли піна стала густий і стійкої, додайте 0, 5 чайної ложки лимонного соку і цедру з половини апельсина, натертую на мелкую терку. Збийте.
7. Перекладіть білковий крем в кулінарний мішок і прикрасьте остиглий бісквіт.
8. Половину апельсина наріжте тонкими скибочками і викладіть їх на крем. Усе, пиріг готовий, смачного!