Простий пряний пиріг з морквою і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні свят пропоную вам дізнатися, як приготувати простий пряний пиріг з морквою і апельсинами. Такий пиріг стане прикрасою вашого столу через неймовірно насиченого оранжевого кольору!
Такий чудовий пиріг вразить вас не тільки своїм неймовірно насиченим помаранчевим кольором, але і апетитним ароматом спецій, приємною пухкої текстурою і дуже красивим оформленням за допомогою апельсинів! Рекомендую приготувати такий пиріг на Новий рік чи Різдво, він допоможе вам створити святковий настрій. У теорії ви можете замінити манку на борошно, але саме манка надає цьому пирогу трохи розсипчасту структуру. Обов'язково приготуйте цей ароматний пиріг!
- Морква - 180 грам
- Цукор - 200 грам
- Крем - 75 грам
- Манька - 150 грам
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Ізюм - 50 грам
- Коньяк - 50 грам
- Апельсин - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 штука
- Яйце - 4 штуки
- Бадьян - За смаком
- Імбир - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Білий гострий перець - За смаком
1. Для початку залийте родзинки коньяком і відставте, щоб він набряк. Наріжте моркву і подрібніть її за допомогою блендера до консистенції мокрого піску.
2. Два апельсини наріжте кружальцями 3-4 мм завтовшки. Зніміть цедру з лимона. Ще один апельсин розріжте навпіл, вийміть з нього м'якоть і вичавити сік.
3. На сковороду з попередньо розтопленим вершковим маслом покладіть м'якоть апельсина і вилийте сік. Додайте лимонний сік і трохи цукру (2-3 ст. Ложки).
4. Перемішайте і викладіть на цю суміш апельсини, проваріть під кришкою приблизно 10 хвилин, щоб вони стали м'якими і трохи віддали свою гіркоту.
5. Приготуйте тісто. Для цього розбийте яйця, додайте до них розтоплене вершкове масло, сметану і добре перемішайте. Додайте цукор, цедру лимона, білий перець, мускатний горіх, корицю, подрібнений бадьян і натертий імбир.
6. Далі в три прийоми додайте борошно з розпушувачем і замісити тісто. Додайте до нього манку, замочений ізюм (вичавіть його трохи) і морква, добре перемішайте.
7. Форму для випікання знизу і з боків застеліть пергаментним папером. За баків викладіть нарізані і проварені апельсини, потім залийте тісто. Зверху теж викладіть апельсини. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 50-60 хвилин.
8. Для 10 хвилин до готовності дістаньте пиріг, прикрасьте його бадьяном і посипте цукром. Далі відправте його в духовку з функцією "гриль", щоб цукор і апельсини трохи припекло. Смачного!