Рецепт Простий пряний пиріг з морквою і апельсинами фото

Простий пряний пиріг з морквою і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Овочі, Фрукти, Апельсин, Морква
Дієтичне харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Напередодні свят пропоную вам дізнатися, як приготувати простий пряний пиріг з морквою і апельсинами. Такий пиріг стане прикрасою вашого столу через неймовірно насиченого оранжевого кольору!

Такий чудовий пиріг вразить вас не тільки своїм неймовірно насиченим помаранчевим кольором, але і апетитним ароматом спецій, приємною пухкої текстурою і дуже красивим оформленням за допомогою апельсинів! Рекомендую приготувати такий пиріг на Новий рік чи Різдво, він допоможе вам створити святковий настрій. У теорії ви можете замінити манку на борошно, але саме манка надає цьому пирогу трохи розсипчасту структуру. Обов'язково приготуйте цей ароматний пиріг!

  • Морква - 180 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Крем - 75 грам
  • Манька - 150 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Коньяк - 50 грам
  • Апельсин - 3 штуки
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Яйце - 4 штуки
  • Бадьян - За смаком
  • Імбир - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
  • Білий гострий перець - За смаком
простий пряний пиріг з морквою і апельсинами - фото крок 1
1. Для початку залийте родзинки коньяком і відставте, щоб він набряк. Наріжте моркву і подрібніть її за допомогою блендера до консистенції мокрого піску.
простий пряний пиріг з морквою і апельсинами - фото крок 2
2. Два апельсини наріжте кружальцями 3-4 мм завтовшки. Зніміть цедру з лимона. Ще один апельсин розріжте навпіл, вийміть з нього м'якоть і вичавити сік.
простий пряний пиріг з морквою і апельсинами - фото крок 3
3. На сковороду з попередньо розтопленим вершковим маслом покладіть м'якоть апельсина і вилийте сік. Додайте лимонний сік і трохи цукру (2-3 ст. Ложки).
простий пряний пиріг з морквою і апельсинами - фото крок 4
4. Перемішайте і викладіть на цю суміш апельсини, проваріть під кришкою приблизно 10 хвилин, щоб вони стали м'якими і трохи віддали свою гіркоту.
простий пряний пиріг з морквою і апельсинами - фото крок 5
5. Приготуйте тісто. Для цього розбийте яйця, додайте до них розтоплене вершкове масло, сметану і добре перемішайте. Додайте цукор, цедру лимона, білий перець, мускатний горіх, корицю, подрібнений бадьян і натертий імбир.
простий пряний пиріг з морквою і апельсинами - фото крок 6
6. Далі в три прийоми додайте борошно з розпушувачем і замісити тісто. Додайте до нього манку, замочений ізюм (вичавіть його трохи) і морква, добре перемішайте.
простий пряний пиріг з морквою і апельсинами - фото крок 7
7. Форму для випікання знизу і з боків застеліть пергаментним папером. За баків викладіть нарізані і проварені апельсини, потім залийте тісто. Зверху теж викладіть апельсини. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 50-60 хвилин.
простий пряний пиріг з морквою і апельсинами - фото крок 8
8. Для 10 хвилин до готовності дістаньте пиріг, прикрасьте його бадьяном і посипте цукром. Далі відправте його в духовку з функцією "гриль", щоб цукор і апельсини трохи припекло. Смачного!

Схожі рецепти