Шоколадний пай
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з вами ідеальним, на мій погляд, рецептом десерту. Пропоную Вашій увазі шоколадний пай без випічки. Тортик з насиченим смаком, дуже апетитний і простий у приготуванні.
Для справжніх любителів шоколаду цей десерт буде справжньою знахідкою. До того ж, на весь процес у вас піде все-то близько півгодини. Головне потім запастися терпінням, поки пиріг буде застигати в холодильнику
В даному випадку в рецепті немає цукру, але якщо у вас дуже гіркий шоколад, можна додати пару ложок.
- Печиво - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколад - 300 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Какао - 1 Чайна ложка
1. Печиво подрібніть в блендері до стану крихти, додайте 150 грам розтопленого вершкового масла і перемішайте.
2. Викладіть у форму з роз'ємними бортами і утрамбуйте рівний корж. Приберіть форму в морозилку на 15-20 хвилин.
3. Поки застигає корж можна зайнятися начинкою. Вершки і шоколад розтопіть на водяній бані.
4. Додайте вершкове масло і перемішайте.
5. Трохи остудіть шоколад і вилийте на корж. Розрівняйте і приберіть в холодильник до повного застигання (найкраще на ніч).
6. Перед подачею посипте шоколадний пай натуральним какао. Смачного!