Рецепт Шоколадний пай «бруд Міссісіпі» фото

Шоколадний пай «бруд Міссісіпі»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Какао, Пісочне тісто, Шоколад, Молоко
ПП рецепти
На обід, На вечерю, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги, Страви з начинкою

Інтригуюча назва у пирога, Чи не справедливість? Шоколадний пай "бруд Міссісіпі" - дуже популярний американський шоколадний десерт. А хочете дізнатися, чому він так називається? Тоді вперед читати рецепт!

Варіантів приготування цього неймовірно смачного пирога є величезна кількість. Адже це один з найпопулярніших десертів на півдні США. Чому шоколадний пай називається "бруд Міссісіпі"? Та тому що своєю консистенцією нагадує нам топи берегів американської річки. Цей десерт дуже смачний, прям шоколадно-шоколадний. Шокоголіков будуть в захваті від нього!

  • Шоколадне печиво - 400-500 грам
  • Вершкове масло - 165 грам(150 г - для коржа)
  • Цукор - 140 грам(1 ст. Ложка - для коржа)
  • Молоко - 700 мілілітрів
  • Какао - 30 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 50 грам
  • Темний шоколад - 150 грам
  • Яєчний жовток - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
шоколадний пай
1. Насамперед розтопити шоколад на водяній бані.
шоколадний пай
2. Потім в окремій мисці (каструлі) змішуємо всі сухі інгредієнти для крему: крохмаль, какао, цукор (120 грам), сіль.
шоколадний пай
3. Додаємо до сухих інгредієнтів жовтки і добре перемішуємо.
шоколадний пай
4. Потім додаємо молоко і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
шоколадний пай
5. Переливаємо цю суміш в каструлю з товстим дном і ставимо на середній вогонь. Варимо до загустіння, постійно помішуючи.
шоколадний пай
6. Потім додаємо розтоплене вершкове масло і шоколад. І знову добре перемішуємо.
шоколадний пай
7. Трохи охолоджуємо крем, потім накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2 годину.
шоколадний пай
8. Тим часом приготуємо корж для пирога. Печиво необхідно подрібнити в крихту і додати до нього цукор і розтоплене вершкове масло. Добре перемішуємо все разом.
шоколадний пай
9. І викладаємо суміш в роз'ємну форму (24 см), ущільнюючи і роблячи бортики і рівне дно. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
шоколадний пай
10. Корж повністю охолоджуємо і викладаємо крем. Красиво і акуратно крем розрівняти і відправити форму з пирогом в холодильник на 5 годин або на ніч.
шоколадний пай
11. Прикрасити шоколадний пай можна збитими вершками або залишити без прикраси.

Схожі рецепти