Шоколадний «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт не класичний, але торт виходить неймовірно смачний! Крем масляний з додаванням згущеного молока і какао. Коржі теж з какао. Все дуже ароматно і шоколадно, пробуйте!
Отже, як приготувати "шоколадний "наполеон"? Я із задоволенням вам розповім, читайте рецепт! В цей тортик буде все дуже шоколадно: шоколадні коржі, шоколадний крем, шоколадна обсипання! А який аромат шоколадний! !! Просто не передати словами, потрібно обов'язково спробувати. Технологія приготування як і для класичного тортика: спекти коржі, змастити кремом і дати настоятися. Але крем в цьому "наполеона" масляний, тому смак торта буде відрізняться від того, який на заварний, останній м'якший, а цей тортик хрусткий.
- Борошно пшеничне - 330 грам (тісто)
- Вершкове масло - 190 грам (тісто)
- Какао (порошок) - 50 грам (тісто)
- Крем 20% - 150 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Вершкове масло - 170 грам (крем)
- Молоко згущене - 380 грам (крем)
- Какао (порошок) - 20 грам (крем)
1. Підготуйте продукти спочатку для тесту.
2. Холодне вершкове масло з борошном і какао потрібно максимально подрібнити. Це можна зробити декількома способами: ножем, руками перетерти або комбайном. Я віддаю перевагу останній варіант. Все завантажую в чашу і натискаю кнопку, через 1 хвилину крихта готова.
3. Сметану з'єднайте з яйцем.
4. В борошняну крихту перелийте сметану з яйцем і замісіть тісто.
5. Тісто еластичне, приємне до рук, не круто. Покладіть його в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин. Увімкніть духовку прогріватися на 200 градусів.
6. Розділити тісто 8-10 частин, мені зручно на 8, якщо на 10 частин торт буде вище. Кожну частину тонко-тонко розкачати на пергаменті, діаметр 22-24 см. Обрізки залиште на пергаменті. Наколи виделкою перед випічкою кожен корж.
7. Випікайте коржі до готовності, буквально по пару-трійку хвилин, стежте, щоб не підгоріли. Знімайте коржі окремо на стіл, а обрізки в тарілочку.
8. Підготуйте продукти для крему: масло кімнатної температури, какао і згущене молоко.
9. У чаші міксера збийте спочатку масло з какао до пухкої маси. Потім вливайте тонкою цівкою згущене молоко, не перестаючи збивати.
10. Крем готовий. Він солодкий, пишний, однорідний.
11. Збираємо торт: кожен корж змастіть щедро кремом, також добре промажте боки і верх торта.
12. Подрібніть обрізки в крихту, вони легко руками кришаться. Обсипте добре з усіх боків торт і приберіть в холод на 12 годин.
13. Шоколадний "наполеон" готовий! пробуйте!