Шоколадний крем (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 10 хв.
Цей шоколадний крем відмінно підійде для прошарку коржів і для прикраси торта. Якщо ви подасте його в креманках і прикрасите горішками або кокосовою стружкою, перед вами дуже смачний шоколадний десерт!
Опис приготування:
Цей крем виходить повітряним, ніжним, при цьому добре тримає форму, тому прекрасно підходить для прикраси торта.
Зауважу, що шоколад найкраще використовувати темний, хорошої якості, з мінімальним вмістом какао від 57%, а в складі цукрової пудри не повинно бути крохмалю.
Готуйте з задоволенням!
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Вершкове масло - 130 грам
- Цукрова пудра - 90 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Перед вами всі необхідні для приготування інгредієнти.
Вершкове масло залиште розм'якшуватися при кімнатній температурі. Шоколад поламайте на шматочки, розтопіть на водяній бані, зніміть з вогню і остудіть.
Розм'якшене масло, сіль і ванілін збивайте міксером протягом 1-2 хвилин. Продовжуючи збивати, додайте поступово по столовій ложці цукрову пудру, щоб вона встигла розчинитися і не хрустіли потім на зубах.
Додайте жовток, збийте.
Додайте остиглий розтоплений шоколад, збивайте до пишності крему протягом 3 хвилин.
Трохи прохолодною, викладіть в креманки, посипте кокосовою стружкою. Смачного!