Шоколадний крем (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Цей шоколадний крем відмінно підійде для прошарку коржів і для прикраси торта. Якщо ви подасте його в креманках і прикрасите горішками або кокосовою стружкою, перед вами дуже смачний шоколадний десерт!
Цей крем виходить повітряним, ніжним, при цьому добре тримає форму, тому прекрасно підходить для прикраси торта.
Зауважу, що шоколад найкраще використовувати темний, хорошої якості, з мінімальним вмістом какао від 57%, а в складі цукрової пудри не повинно бути крохмалю.
Готуйте з задоволенням!
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Вершкове масло - 130 грам
- Цукрова пудра - 90 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Перед вами всі необхідні для приготування інгредієнти.
Вершкове масло залиште розм'якшуватися при кімнатній температурі. Шоколад поламайте на шматочки, розтопіть на водяній бані, зніміть з вогню і остудіть.
Розм'якшене масло, сіль і ванілін збивайте міксером протягом 1-2 хвилин. Продовжуючи збивати, додайте поступово по столовій ложці цукрову пудру, щоб вона встигла розчинитися і не хрустіли потім на зубах.
Додайте жовток, збийте.
Додайте остиглий розтоплений шоколад, збивайте до пишності крему протягом 3 хвилин.
Трохи прохолодною, викладіть в креманки, посипте кокосовою стружкою. Смачного!