Рецепт Шоколадний крем (класичний рецепт) фото

Шоколадний крем (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти , Шоколад , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Десерти , Крем
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 10 хв.

Цей шоколадний крем відмінно підійде для прошарку коржів і для прикраси торта. Якщо ви подасте його в креманках і прикрасите горішками або кокосовою стружкою, перед вами дуже смачний шоколадний десерт!

Опис приготування:

Цей крем виходить повітряним, ніжним, при цьому добре тримає форму, тому прекрасно підходить для прикраси торта.

Зауважу, що шоколад найкраще використовувати темний, хорошої якості, з мінімальним вмістом какао від 57%, а в складі цукрової пудри не повинно бути крохмалю.

Готуйте з задоволенням!

  • Шоколад гіркий - 100 грам
  • Вершкове масло - 130 грам
  • Цукрова пудра - 90 грам
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 1
Перед вами всі необхідні для приготування інгредієнти.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 2
Вершкове масло залиште розм'якшуватися при кімнатній температурі. Шоколад поламайте на шматочки, розтопіть на водяній бані, зніміть з вогню і остудіть.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 3
Розм'якшене масло, сіль і ванілін збивайте міксером протягом 1-2 хвилин. Продовжуючи збивати, додайте поступово по столовій ложці цукрову пудру, щоб вона встигла розчинитися і не хрустіли потім на зубах.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 4
Додайте жовток, збийте.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 5
Додайте остиглий розтоплений шоколад, збивайте до пишності крему протягом 3 хвилин.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 6
Трохи прохолодною, викладіть в креманки, посипте кокосовою стружкою. Смачного!

Схожі рецепти