Рецепт Шоколадний крем (класичний рецепт) фото

Шоколадний крем (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти, Шоколад, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Десерти

Цей шоколадний крем відмінно підійде для прошарку коржів і для прикраси торта. Якщо ви подасте його в креманках і прикрасите горішками або кокосовою стружкою, перед вами дуже смачний шоколадний десерт!

Цей крем виходить повітряним, ніжним, при цьому добре тримає форму, тому прекрасно підходить для прикраси торта.

Зауважу, що шоколад найкраще використовувати темний, хорошої якості, з мінімальним вмістом какао від 57%, а в складі цукрової пудри не повинно бути крохмалю.

Готуйте з задоволенням!

  • Шоколад гіркий - 100 грам
  • Вершкове масло - 130 грам
  • Цукрова пудра - 90 грам
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 1
Перед вами всі необхідні для приготування інгредієнти.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 2
Вершкове масло залиште розм'якшуватися при кімнатній температурі. Шоколад поламайте на шматочки, розтопіть на водяній бані, зніміть з вогню і остудіть.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 3
Розм'якшене масло, сіль і ванілін збивайте міксером протягом 1-2 хвилин. Продовжуючи збивати, додайте поступово по столовій ложці цукрову пудру, щоб вона встигла розчинитися і не хрустіли потім на зубах.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 4
Додайте жовток, збийте.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 5
Додайте остиглий розтоплений шоколад, збивайте до пишності крему протягом 3 хвилин.
шоколадний крем (класичний рецепт) - фото крок 6
Трохи прохолодною, викладіть в креманки, посипте кокосовою стружкою. Смачного!

Схожі рецепти