Шоколадний кекс простий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Коли вам хочеться побалувати себе або своїх близьких смачною випічкою, а часу на приготування дуже мало, то не обов'язково відразу йти за нею в магазин. Можна спекти вдома простий шоколадний кекс.
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати шоколадний кекс простий, то просто прочитайте цей рецепт. Такий випічкою можна балувати своїх домашніх хоч кожен день, адже на її приготування йде зовсім мало часу і сил. Щоб урізноманітнити рецепт, додайте в тісто родзинки або будь-які інші сухофрукти.
- Цукор - 130 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Молоко - 130 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Какао-порошок - 25 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 80 грам
- Вершкове масло - 70 грам (крем)
- Цукрова пудра - 150 грам (крем)
- Молоко - 40 мілілітрів (крем)
- Какао-порошок - 30 грам (крем)
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (крем)
У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти. Додайте в неї какао, просіяне борошно, цукровий пісок, розпушувач. Потім покладіть в миску рубане холодне масло і перетворите руками всі інгредієнти в крихту.
Перекладіть крихту в чашу для блендера. Вбийте до крихті сире куряче яйце, влийте коньяк і молоко. Збийте всі інгредієнти блендером до однорідної консистенції.
Візьміть відповідну форму для запікання. Змастіть її рослинним маслом без запаху, щоб кекс не прилип до форми в процесі запікання. Вилийте у форму вийшло шоколадне тісто. Поставте в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку і випікайте сорок хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Поки кекс випікається в духовці, приготуйте шоколадний крем. Для цього змішайте в чаші блендера масло, какао, молоко, коньяк і цукрову пудру. Збийте інгредієнти до однорідності. Готовий кекс остудіть і змажте вийшов кремом.