Шинка на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Шинку можна не тільки порізати на шматочки і з'їсти з бутербродом або додати до яєчні, але і на її основі зробити смачну страву. Ось вам один з варіантів, як приготувати шинку на сніданок.
Для цієї страви потрібно шинка в формі ковбаси. Якщо не знайшли таку, а тільки невеликими квадратиками, можна використовувати 2 штуки для 1 порції. Оскільки шинка добре поєднується з будь-якими овочами, тут у кожного великий вибір: перець, томати, кабачки, цибуля, морква, гарбуз та інше. У цьому рецепті використовується суміш із заморожених овочів. Готову страву подавайте гарячим.
- Шинка - 8 скибочок
- Яйця - 4 штуки
- Вершки - 0, 5 склянки
- Сир - 100 грам
- Заморожені овочі - 300 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Зелена цибуля - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
1. Викладіть заморожені овочі в миску, додайте до них вершкове масло і відправте на 2 хвилини в мікрохвильову піч.
2. Акуратно дістаньте з мікрохвильовки овочі і відкладіть їх в сторону.
3. Змастіть форми для кексів олією. Наріжте товстими скибочками ковбасну шинку і викладіть по одному в кожну формочку, сформувавши з кожної чашу.
4. Викладіть в кожну чашу з шинки раніше приготовані овочі.
5. Натріть на тертці сир і додайте в кожну поверх овочів.
6. В окремій мисці змішайте яйця, вершки, сіль і перець. Заповніть приготовленої сумішшю формочки з шинкою.
7. Наріжте дрібно зелену цибулю і додайте трохи в кожну.
8. Запікайте формочки в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин.
9. Акуратно дістаньте чашки з шинки і подавайте до столу гарячими.