Шашлик з грудки курки
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найбільш універсальних продуктів на кухні - куряча грудка. З ним придумано так багато страв з усього світу, що все не перелічити. І, напевно, майже у кожної людини є улюблений рецепт.
Зустрітися і з моїм фаворитом. Легке гаряче, яке можна зробити і вдома, і природа. Прочитайте, як приготувати шашлик з грудки курки з овочами. Маринування в цікавих спеціях дасть м'ясу птиці неповторний смак. Найкраще виберіть для смаження гриль, але і звичайна сковорода підійде.
- Куряча грудка - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 600 грам
- Болгарський перець - 250 грам
- Кабачок - 250 грам
- Баклажан - 200 грам
- Часник - 15 грам
- Рослинна олія - 75 мілілітрів
- Соєвий соус - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
- Шафран - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лимон - 0, 5 штуки
Грудку наріжте порційними шматочками. Лук почистіть і наріжте пір'ям. Покладіть ці інгредієнти разом в глибокий посуд. Додайте до них подрібнений часник, шафран, сік половини лимона, олія, соєвий соус, koriandr, перець і сіль.
Все перемішайте і залиште на 30 хвилин маринуватися.
Займіться овочами. Наріжте порційними шматками баклажан, кабачок і болгарський перець. Додайте до овочів трохи кожної приправи, а також соєвий соус, трохи подрібненого лука і масло. Овочі перемішайте.
Чергуючи овочі і грудку, надіньте їх на шпажки або шампури.
Обсмажте шашлики до готовності з усіх боків. Смачного!