Шашлик із сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дуже простий рецепт шашлику з сьомги. Готується швидко і легко в домашніх умовах. Втім, рецепт шашлику з сьомги прекрасно підійде і для шашлику на вугіллі або грилі.
По суті справи, сьомга - це атлантичний лосось. Ця риба має багатий спектр корисних властивостей, харчових речовин і мінералів. Сама по собі сьомга - жирна риба, тому шашлик з сьомги не вимагає особливих маринадів, вона все одно вийде соковитою і дуже смачною. Бажаю удачі в приготуванні і щиро сподіваюся, що мій рецепт шашлику з сьомги вам сподобається і стане в нагоді!
- Сьомга - 500 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
- Листя салату - - За смаком (для прикраси)
Філе сьомги нарізаємо середники квадратними шматочками, зі стороною в 2 см. Лимон ріжемо кільцями, а потім ділимо на половинки і четвертинки.
Гарненько солимо, перчим.
Нанизуємо шматочки сьомги, чергуючи з шматочками лимона, складаємо в посуд для випікання і скроплюємо оливковою олією.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім шашличок дістаємо, викладаємо на листя салату і подаємо.
Якщо ви збираєтеся робити шашлик з сьомги на вугіллі, то раджу перед тим як нанизувати сьомгу на дерев'яні шпажки, замочити їх у воді на 30 хвилин. А саму сьомгу трохи помаринувати в цибулі і в лимонному соці, додавши овочів, наприклад, болгарський перець. Смажити шашличок на сітці. Смачного!