Шарлотка з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка залишається одним з улюблених яблучних десертів ось уже багато років. Є стільки варіацій її приготування, що кожен зможе знайти підходящу. Розповім, як приготувати «шарлотку» з яблуком.
Використовуються солодкі або кислі яблука, кому як більше подобається. Готовий пиріг прикрашають цукровою пудрою, зеленню. Подавайте пиріг після охолодження. Якщо в інших пирогах більшу частину становить тісто, то в цьому - це яблучна начинка. Пиріг можна приготувати в будь-який час року.
- Яблука - 5 штук
- Яйця - 9 штук
- Цукор - 1, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
1. Вимийте і очистіть яблука від шкірки.
2. Розріжте яблука навпіл і видаліть насіння, також видаліть хвостики.
3. За допомогою спеціальної терки натріть яблука тонкими скибочками або скористайтеся ножем.
4. У чашу міксера вбийте все курячі яйця.
5. Розмішайте яйця злегка, потім додайте до них цукровий пісок і збийте до утворення піни.
6. Введіть розпушувач, сметану і перемішайте.
7. Поступово введіть 2 склянки борошна і перемішайте тісто до утворення однорідної консистенції.
8. Форму для випікання застеліть пергаментом і викладіть шар яблук.
9. Полийте трохи тестом і знову покладіть шар яблук, повторіть дії до закінчення тесту і яблук.
10. Надішліть пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 60 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки і посипте цукровою пудрою.
11. Зачекайте до охолодження пирога, і тільки потім подавайте.