Рецепт Шарлотка з яблуком фото

Шарлотка з яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Англійська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
На полуденок
Випічка , Пироги , Шарлотка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Шарлотка залишається одним з улюблених яблучних десертів ось уже багато років. Є стільки варіацій її приготування, що кожен зможе знайти підходящу. Розповім, як приготувати «шарлотку» з яблуком.

Опис приготування:

Використовуються солодкі або кислі яблука, кому як більше подобається. Готовий пиріг прикрашають цукровою пудрою, зеленню. Подавайте пиріг після охолодження. Якщо в інших пирогах більшу частину становить тісто, то в цьому - це яблучна начинка. Пиріг можна приготувати в будь-який час року.

  • Яблука - 5 штук
  • Яйця - 9 штук
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2 склянки
шарлотка з яблуком - фото крок 1
1. Вимийте і очистіть яблука від шкірки.
шарлотка з яблуком - фото крок 2
2. Розріжте яблука навпіл і видаліть насіння, також видаліть хвостики.
шарлотка з яблуком - фото крок 3
3. За допомогою спеціальної терки натріть яблука тонкими скибочками або скористайтеся ножем.
шарлотка з яблуком - фото крок 4
4. У чашу міксера вбийте все курячі яйця.
шарлотка з яблуком - фото крок 5
5. Розмішайте яйця злегка, потім додайте до них цукровий пісок і збийте до утворення піни.
шарлотка з яблуком - фото крок 6
6. Введіть розпушувач, сметану і перемішайте.
шарлотка з яблуком - фото крок 7
7. Поступово введіть 2 склянки борошна і перемішайте тісто до утворення однорідної консистенції.
шарлотка з яблуком - фото крок 8
8. Форму для випікання застеліть пергаментом і викладіть шар яблук.
шарлотка з яблуком - фото крок 9
9. Полийте трохи тестом і знову покладіть шар яблук, повторіть дії до закінчення тесту і яблук.
шарлотка з яблуком - фото крок 10
10. Надішліть пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 60 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки і посипте цукровою пудрою.
шарлотка з яблуком - фото крок 11
11. Зачекайте до охолодження пирога, і тільки потім подавайте.

Схожі рецепти