Биточки з індички з яблуком і сиром
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо птиці відмінно поєднується з фруктами, особливо з яблуками. Сміливо додавайте кисло-солодке яблучко в фарш, буде соковито і ніжно! Для більшої користі замість хліба я додаю в фарш вівсяні пластівці.
Для добавки в фарш відмінно підходять вівсяні пластівці швидкого приготування марки «Екстра», вони не вимагають ні заварювання, ні подрібнення в кавомолці. Просто розітріть їх в долонях і додайте у фарш.
- Індичка філе - 500 грам
- Яблуко - 1 штука (зелене кисло-солодке, ідеально Антонівка або грими Сміт)
- Вівсяні пластівці - 3 Ст. Ложки (марки "екстра" )
- Сир тертий - 30-50 грам
- Кріп - 1/2 пучка
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Філе індички наріжте шматками і пропустіть через м'ясорубку або пробийте в кухонному комбайні. Посоліть і поперчіть за смаком.
Додайте у фарш яблуко, можна не очищати його від шкірки, а лише вирізати серцевину і нарізати шматочками. Пластівці розітріть в долонях і всипте в фарш. Повторно пробийте фарш в комбайні або пропустіть через м'ясорубку. Якщо хочете більш грубою текстури, натріть яблуко на терці. В останню чергу додайте у фарш тертий сир і рубаний кріп.
Мокрими руками сформуйте невеликі круглі биточки. У мене яблуко було занадто соковитим і фарш вийшов трохи рідкуватий, але це не страшно, просто руки бруднить.
Я не обвалюють і не смажу на сковороді, а запікаю котлети в духовці. Викладіть биточки в змащену маслом форму, сгладьте і пріплюсніте їх зверху.
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15-20 до рум'яної скоринки і прозорого соку при проколі. Дайте постояти без нагріву хвилин 5 і можна подавати!
На гарнір я подавала тонкі смажені чіпси з кабачка і запечені на грилі нектарини.