Шанежки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Shanezhki - дуже смачні і оригінальні пиріжки з м'ясом, які готуються в формі рулетиків з незвичайного сирного тесту. Шанежки стануть ситної закускою і прекрасним швидким перекусом.
Шанежки готуються за принципом ледачих пиріжків, коли начинка викладається на тонкий шар тіста і загортається в рулет, а потім рулет ріжеться на шматки і обсмажують. Оригінальними шанежки є ще і завдяки досить незвичайному тесту - воно готвоітся з сиру, яєць і борошна, в результаті виходить дуже ніжним і просто неймовірно смачним. Здавалося б, дуже незвичне поєднання, але результат перевершить всі ваші очікування. Я пропоную рецепт, як приготувати шанежки з м'ясом, але можна їх також готувати і з грибами, і з овочами, і з сиром.
- Сир - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Свинячий фарш - 400 грам
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Нежирну свинину пропустіть через м'ясорубку, в фарш додайте сіль, запашний перець за смаком.
Сир розімніть з яйцями. Додайте соду, гаситься оцтом.
Всипте в сирну масу борошно і сіль (до речі, краще беріть кухонну сіль) і добре перемішайте.
Замісити м'яке тісто.
Розкачайте тісто завтовшки приблизно 5 мм, зверху рівним шаром викладіть м'ясний фарш.
Загорніть тісто в рулет і порізати його на невеликі шматочки, товщиною приблизно 1, 5 см. Кожен шматочок злегка пріплюсніте, надавши форму пиріжка.
Обсмажте шанежки в рослинному маслі на невеликому вогні. Подавайте гоярчімі. Смачного!