Рецепт Булочки Шанежки фото

Булочки Шанежки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід, На полуденок, Для дітей, Полудень
Випічка, Булочки, Ватрушки

Булочки Шанежки - це традиційна російська випічка з прісного тіста, змащена тонким шаром картоплі або сметани. Пропоную вам рецепт шанежек зі сметаною.

У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо пів кілограма борошна, добре розмішуємо і даємо тесту піднятися в два рази в теплому місці.

Після цього додаємо сіль, жовтки, розтерті з цукром до білого кольору. Перемішуємо, всипаємо ще 0, 5 кг борошна і замішуємо тісто.

В кінці додаємо розтоплений маргарин або масло.

Тісто не повинно липнути ні до рук, ні до стінок посуду.

Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1, 5-2 годину.

Коли тісто настоїться, викладаємо його на дошку, посипану борошном, ділимо на джгути. Джгути нарізаємо на однакові шматки і скочується з них кульки.

Укладаємо заготовки на змащені маслом листи для випічки на великій відстані один від одного, т.К. Тісто підніметься. І ставимо в тепле місце на 20 хвилин.

Поки майбутні булочки підходять, змішуємо сметану з борошном і маслом. Розігріваємо духовку до 230 градусів.

Тепер притискаємо булочки долонею до листу і змащуємо їх сметанному сумішшю. Зверху посипаємо цукром і відправляємо в духовку на 15 хвилин.

Готові булочки краще подавати на стіл трохи остиглими.

Смачного!


  • Мука - 1 кілограм
  • Молоко - 400 грам
  • Яйця (жовтки) - 5 штук
  • Цукор - 380 грам
  • Вершкове масло або маргарин - 300 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі - 40 грам
  • Крем - 1 Ст. Ложка
У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо пів кілограма борошна, добре розмішуємо і даємо тесту піднятися в два рази в теплому місці.

Після цього додаємо сіль, жовтки, розтерті з цукром до білого кольору. Перемішуємо, всипаємо ще 0, 5 кг борошна і замішуємо тісто.

В кінці додаємо розтоплений маргарин або масло.

Тісто не повинно липнути ні до рук, ні до стінок посуду.

Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1, 5-2 годину.

Коли тісто настоїться, викладаємо його на дошку, посипану борошном, ділимо на джгути. Джгути нарізаємо на однакові шматки і скочується з них кульки.

Укладаємо заготовки на змащені маслом листи для випічки на великій відстані один від одного, т.К. Тісто підніметься. І ставимо в тепле місце на 20 хвилин.

Поки майбутні булочки підходять, змішуємо сметану з борошном і маслом. Розігріваємо духовку до 230 градусів.

Тепер притискаємо булочки долонею до листу і змащуємо їх сметанному сумішшю. Зверху посипаємо цукром і відправляємо в духовку на 15 хвилин.

Готові булочки краще подавати на стіл трохи остиглими.

Смачного!

Схожі рецепти