Булочки Шанежки
(покроковий рецепт з фото)
Булочки Шанежки - це традиційна російська випічка з прісного тіста, змащена тонким шаром картоплі або сметани. Пропоную вам рецепт шанежек зі сметаною.
У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо пів кілограма борошна, добре розмішуємо і даємо тесту піднятися в два рази в теплому місці.
Після цього додаємо сіль, жовтки, розтерті з цукром до білого кольору. Перемішуємо, всипаємо ще 0, 5 кг борошна і замішуємо тісто.
В кінці додаємо розтоплений маргарин або масло.
Тісто не повинно липнути ні до рук, ні до стінок посуду.
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1, 5-2 годину.
Коли тісто настоїться, викладаємо його на дошку, посипану борошном, ділимо на джгути. Джгути нарізаємо на однакові шматки і скочується з них кульки.
Укладаємо заготовки на змащені маслом листи для випічки на великій відстані один від одного, т.К. Тісто підніметься. І ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
Поки майбутні булочки підходять, змішуємо сметану з борошном і маслом. Розігріваємо духовку до 230 градусів.
Тепер притискаємо булочки долонею до листу і змащуємо їх сметанному сумішшю. Зверху посипаємо цукром і відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Готові булочки краще подавати на стіл трохи остиглими.
Смачного!
- Мука - 1 кілограм
- Молоко - 400 грам
- Яйця (жовтки) - 5 штук
- Цукор - 380 грам
- Вершкове масло або маргарин - 300 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 40 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
Після цього додаємо сіль, жовтки, розтерті з цукром до білого кольору. Перемішуємо, всипаємо ще 0, 5 кг борошна і замішуємо тісто.
В кінці додаємо розтоплений маргарин або масло.
Тісто не повинно липнути ні до рук, ні до стінок посуду.
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1, 5-2 годину.
Коли тісто настоїться, викладаємо його на дошку, посипану борошном, ділимо на джгути. Джгути нарізаємо на однакові шматки і скочується з них кульки.
Укладаємо заготовки на змащені маслом листи для випічки на великій відстані один від одного, т.К. Тісто підніметься. І ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
Поки майбутні булочки підходять, змішуємо сметану з борошном і маслом. Розігріваємо духовку до 230 градусів.
Тепер притискаємо булочки долонею до листу і змащуємо їх сметанному сумішшю. Зверху посипаємо цукром і відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Готові булочки краще подавати на стіл трохи остиглими.
Смачного!