Шанежки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати несолодкі пиріжки з дріжджового тіста, то придивіться до рецептом шанежек з картоплею, які мають неповторний смак. Вони апетитні і обов'язково сподобаються всім.
Перед вами простий і дуже апетитний рецепт, який допоможе розібратися, як приготувати шанежки з картоплею в домашніх умовах. У рецепті використовуються самі звичайні, доступні продукти. Шанежки виходять дуже ситними і смачними. Це дуже популярні відкриті сибірські духові пиріжки. Зовні вони нагадують ватрушку, тільки замість сиру начинкою є картопляне пюре.
- Борошно - 700 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 25 грам
- Олія - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 130 мілілітрів (для фаршу - 100 мл., для тіста - 30 мл.)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Картопля - 600 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крем - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
1. Розчиніть в теплій воді дріжджі, цукор і сіль. Просійте пшеничну муку, до неї влийте дріжджову суміш. Замісити тісто.
2. Візьміть маленьку каструльку, розтопіть в ній шматок вершкового масла (можна маргарин).
3. Змащуйте долоні розтопленим маслом, ретельно втирайте його в тісто так, щоб це масло (маргарин) повністю «втрутилося» в нього. Місіть протягом 3-4 хвилин.
3. Змащуйте долоні розтопленим маслом, і ретельно втирайте його в тісто так, щоб це масло (маргарин) повністю «втрутилося» в нього. Місіть протягом 3-4 хвилин.
4. Накрийте посуд з тістом рушником, поставте в тепле місце на 4 годину. Протягом цього часу щогодини обминають тісто.
5. За цей час підготуйте начинку. Для цього очистіть картопля. Наріжте його шматочками, приправити сіллю і відкриває Readiness. Потім злийте воду. Додайте молоко і гарненько потовчіть картоплю.
6. Тісто, що підійшло поділіть на кульки. Розкачайте з них коржики. У центрі кожного коржика зробіть невелике заглиблення, заповніть його картопляним пюре.
7. Змішайте яйце зі сметаною. Злегка збийте. Отриманою сумішшю змастіть зверху кожну шанежки. Поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Розтопіть трохи вершкового масла. Змастіть шанежки після того, як дістанете їх з духовки. Смачного!