Рецепт Шахлет фото

Шахлет
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 хв.

Шахлет - традиційне блюдо таджицької кухні. У перекладі означає голубці. Готується з яловичини або баранини, але за способом приготування зовсім не схоже на звичні нам голубці.

Опис приготування:

Шахлет - це таджицькі голубці, які, проте, мало схожі на наші традиційні голубці т.К. Готуються без капусти і швидше нагадують наші котлети. Дуже просте, ситне і дуже смачна страва. Заходьте, я покажу вам, як приготувати шахлет. Все дуже просто і швидко!

  • М'ясо - 300 грам (баранина або яловичина)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Жирова плівка - 6 штук (або жир)
  • Рис круглозёрний - 30 грам
  • Сіль - За смаком
шахлет - фото крок 1
М'ясо наріжте, цибуля і часник почистіть і наріжте.
шахлет - фото крок 2
Пропустіть все через м'ясорубку.
шахлет - фото крок 3
Додайте промитий ошпарений рис.
шахлет - фото крок 4
Все перемішайте. Не забудьте посолити і поперчити. На жирову плівку або тонкі скибочки сала викладіть невеликі котлетки з отриманого фаршу .
шахлет - фото крок 5
Загорніть. Якщо використовуєте сало, обмотайте нитками.
шахлет - фото крок 6
Обсмажте або ж тушкуйте по-бажанням. Подайте до столу!

Схожі рецепти