Шахлет
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 хв.
Шахлет - традиційне блюдо таджицької кухні. У перекладі означає голубці. Готується з яловичини або баранини, але за способом приготування зовсім не схоже на звичні нам голубці.
Опис приготування:
Шахлет - це таджицькі голубці, які, проте, мало схожі на наші традиційні голубці т.К. Готуються без капусти і швидше нагадують наші котлети. Дуже просте, ситне і дуже смачна страва. Заходьте, я покажу вам, як приготувати шахлет. Все дуже просто і швидко!
- М'ясо - 300 грам (баранина або яловичина)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Жирова плівка - 6 штук (або жир)
- Рис круглозёрний - 30 грам
- Сіль - За смаком
М'ясо наріжте, цибуля і часник почистіть і наріжте.
Пропустіть все через м'ясорубку.
Додайте промитий ошпарений рис.
Все перемішайте. Не забудьте посолити і поперчити. На жирову плівку або тонкі скибочки сала викладіть невеликі котлетки з отриманого фаршу .
Загорніть. Якщо використовуєте сало, обмотайте нитками.
Обсмажте або ж тушкуйте по-бажанням. Подайте до столу!