Рецепт Щи з куркою фото

Щи з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Капуста , Курка , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи , Щи
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Не знаю, що приготувати на обід для своєї сім'ї? Пропоную вам смачний і досить простий рецепт, як приготувати борщ з куркою. Ваша скарбничка кращих страв обов'язково поповниться ще одним!

Опис приготування:

Ні для кого не секрет, що щі - це російське блюдо. Пропоную вашій увазі трохи видозмінений рецепт цього традиційного супу, а саме - щі з куркою. Страву подають до столу гарячим, за смаком додаючи в кожну тарілку пару ложок сметани. Обов'язково спробуйте приготувати цей смачний суп, він неодмінно стане вашим фаворитом!

  • Вода - 3 L
  • Курка - 0, 6-0, 8 кілограма
  • Білокачанна капуста - 0, 3-0, 4 кілограма (свіжа)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Картопля - 3-4 штук
  • Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Лавровий лист - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
1
У каструлю з водою опустіть курку і поставте розігріватися на вогонь. Коли вода закипить, приправити сіллю, а потім варіть м'ясо до готовності 30-40 хвилин. Не забувайте знімати з бульйону піну.
2
Почистіть і наріжте картоплю, подрібніть цибулю і натріть на тертці моркву. Капусту наріжте невеликий соломкою.
3
Коли курка буде готова, вийміть її з каструлі, відокремте м'ясо від шкіри і кісток, а потім поверніть м'ясо назад в бульйон. Сюди ж опустіть картопля, ½ частину моркви і ½ частина лука. Готуйте 15-20 хвилин, поки картопля не звариться.
4
У маленьку сковороду влийте олію і розігрійте на невеликому вогні. Викладіть решту моркву і цибулю, тушкуйте овочі приблизно 3-4 хвилини.
5
До моркви і цибулі додайте томатну пасту, перемішайте, тушкуйте ще хвилину.
6
У бульйон додайте нарізану капусту і зажарку, потім за смаком додайте лавровий лист і перець. Варіть суп ще 10 хвилин, накривши каструлю кришкою.
7
Додайте в борщ нарізану зелень і подрібнений часник. Перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Дайте супу постояти ще близько 15 хвилин і подавайте на стіл. Смачного!

Схожі рецепти