Рецепт Щи з кропиви з яйцем фото

Щи з кропиви з яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень, Яйця, Кропива
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Всім любителям щі присвячується. Якщо ви хочете урізноманітнити звичні перші страви, сьогодні у вас з'явиться така можливість. Я розповім вам, як приготувати борщ з кропиви з яйцем. Це смачно.

Ця страва урізноманітнює ваш звичний раціон, адже не кожен день кропива присутній в стравах. Щи з кропивою володіють унікальними смаковими властивостями, які неможливо повторити. Подавати суп необхідно гарячим. Перед подачею бажано додати в щи з кропивою ложку сметани, рубану зелень і лимонний сік. Прикрашаємо часточкою лимона, щі з кропиви з яйцем готові, смачного!

  • Кропива - 200 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Крем - 150 грам
  • Лимон - 2 штуки
1
Листя кропиви необхідно промити (обов'язково в рукавичках), щоб не обпектися. Після цього просушуємо кропиву. Тим часом очищаємо овочі і промиваємо їх під водою.
2
Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі. Після того як цибуля набуде золотистого відтінку, додаємо до нього картопля, нарізаний дрібними кубиками. Через 15 хвилин перекладаємо вміст сковороди в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
3
В окремій ємності кип'ятимо листя кропиви протягом 10 хвилин, потім додаємо до картоплі і цибулі. Варимо все разом протягом 2 хвилин.
4
Можна подрібнити суп блендером, але це вже на любителя. Тим часом відварюємо яйця круто і видавлюємо сік з лимонів.

Схожі рецепти