Салат з кропиви з яйцем і огірком
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати салат з кропиви з яйцем і огірком. Цей салат дуже смачний, ароматний і по-весняному легкий. Обов'язково спробуйте, поки кропива ще молода.
Молода кропива дуже корисна, тому готувати салат з кропиви з яйцем і огірком можна часто. Зовні салат виглядає дуже весняним: весь в зелених фарбах з яскравими жовтими плямами. Подавати такий салат можна до будь-яких гарячих страв замість звичного салату з капусти або огірків і помідорів. Кропива не має яскравого смаку, а тому різко не змінює смак салату, але надає йому легких пікантних ноток, в результаті чого салат стає дуже незвичайним. Заправляти салат можна сметаною, майонезом або їх сумішшю. Все залежить від ваших смакових уподобань.
- Огірок - 1 штука
- Яйця - 3-4 штук
- Кропива - 1 пучок
- Капуста - 1/2 штуки (молода)
- Сіль - За смаком
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Горошок консервований - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Відваріть яйця круто.
Кропиву покладіть в глибоку тарілку і залийте окропом. Залиште на кілька хвилин, а потім відкиньте кропиву на друшляк. Коли стече вся вода, дрібно поріжте кропиву.
Яйця дрібно порубати.
Капусту дрібно наріжте.
Огірок поріжте на дрібні кубики.
Змішайте всі підготовлені інгредієнти, додайте подрібнену кропиву.
Заправте салат майонезом (або сметаною). Додати сіль за смаком.
Салат з кропиви з яйцем і огірком готовий. Подавайте його, прикрасивши консервованим горошком. Їжте із задоволенням!