Щи з капусти зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати борщ з капусти зі свининою. Тут використовується квашена капуста, але за бажанням можна взяти свіжу або ж і ту, і іншу. Щи виходять наваристими і ситними.
Якщо вам подобається хрустка капуста, то її можна закинути в суп через 10 хвилин після того, як почали варитися всі інші інгредієнти.
У цьому рецепті додається ложка цукру. Однак якщо ви хочете підкреслити кислинку квашеної капусти, то цукор можна і не додавати. Для посилення аромату супу можна додати туди лавровий лист і проварити близько п'яти хвилин, а потім дістати його.
Подаються щі зі сметаною.
- Капуста квашена - 400 грам
- Свинина - 300 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Вода кип'ячена - 1, 5 L
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Свинину промийте і промокніть паперовим рушником. Потім наріжте її на невеликі шматочки. Розігрійте пательню з рослинним маслом, обсмажте на ньому м'ясо до готовності.
Морква, картопля і цибуля очистіть. Лук наріжте четвертькольцами, картопля - кубиками, а моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю і моркву на сковороді, додайте туди квашену капусту. Протушкувати все 10 хвилин, потім покладіть в каструлю разом з картоплею і м'ясом.
Закип'ятіть півтора літра води, залийте нею зажарку. Додайте за смаком сіль і перець, також всипте цукор. Увімкніть середній вогонь і накрийте суп кришкою.
Варіть суп близько півгодини. Тим часом подрібніть зелень. Для 5 хвилин до закінчення готування всипте зелень в суп і добре все перемішайте.