Щи в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчитися варити борщ? наваристий бульйон, капуста, шматочки м'яса.. Тоді вам сюди. Я розповім, як приготувати борщ в мультиварці.
"вона зіпсує - їжа наша" - так здавна говорили на Русі. І правда, щі - споконвіку російське блюдо. Варити щі можна як з кислого, так і зі свіжою капустою - результат вийде чудовим в обох випадках. Для приготування щей і я рекомендую вам використовувати мультиварку - легко, швидко і смачно. Та й посуду менше мити Читайте, як приготувати борщ в мультиварці.
- Яловичина - 800 грам (я люблю варити щі, використовуючи м'ясо з кісточкою. Але м'якоть теж підійде.)
- Картопля - 200 грам
- Морква - 100 грам
- Цибуля - 2 штуки(1 цибулина піде в бульйон, а друга - з zazharku.)
- Паприка - 1 штука
- Помідори - 5 штук
- Капуста - 500 грам
- Квасоля - 400 грам (вам знадобиться 1 банку білої квасолі.)
- Соняшникова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, спеції, зелень - - За смаком
М'ясо промийте і покладіть в чашу мультиварки. Залийте м'ясо 1.5 л холодної води, додайте цибулину, ложку рослинної олії і приправи для бульйону (по бажанню). Увімкніть мультиварку на режим "гасіння" з 2 годину.
Поки бульйон вариться, очистіть і наріжте овочі. Цибулю дрібно наріжте, морква потріть на крупній тертці, а болгарський перець поріжте недовгою соломкою.
У сковорідку налийте 3 ложки рослинної олії і викладіть цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додайте в сковорідку морква.
Поки овочі обсмажуються, потріть на крупній тертці помідори (шкурки викидайте).
У сковорідку додайте болгарський перець і обсмажуйте, помішуючи, протягом пари хвилин.
Через пару хвилин додайте в сковорідку потерті помідори. Гасіть протягом 4-5 хвилин.
Поки засмажкою гаситься, підготуйте інші овочі. Нашинкуйтекапусту і поріжте картоплю невеликими кубиками (сторона приблизно 1 см). Відкрийте банку з квасолею.
Після сигналу про закінчення програми відкрийте мультиварку. Дістаньте цибулину і зніміть пінки.
Перекладіть овочі і зажарку в мультиварку, посоліть і додайте спеції. Виберіть режим "гасіння" і встановіть таймер на 1 час.
Після звукового сигналу вимкніть мультиварку, відкрийте кришку і додайте в щі дрібно порізану зелень і часник. Перемішайте і дайте настоятися протягом 10-15 хвилин.
Готові щі розлийте по тарілках. Подавайте зі сметаною і зеленню. Смачного!