Savarin
(покроковий рецепт з фото)
Присвячується любителям і цінителям домашньої випічки. Саварен подобається не тільки дітям, але і дорослим, які із задоволенням його їдять. Рецептів існує безліч, перед вами - один з них!
До вашої уваги - класичний рецепт Саварен. По суті це - французький варіант ромової баби. Готується пиріг не дуже швидко, важливо, щоб тісто як слід піднялося, перед тим як його запікати в духовці. Для випічки вам знадобиться формочка з діркою по центру (а-ля великий бублик). Саварен просочується сиропом з цукру, води і коньяку. Прикрашайте пиріг як вам заманеться, я прикрасив сухофруктами. Хай щастить!
- Молоко - 0, 5 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки(+1склянка - для просочення)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 120 грам
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 1, 5 склянки
- Коньяк - 2-3 Ст. Ложок (по бажанню)
- Сухофрукти - 1 За смаком (для прикраси)
Дріжджі розтираємо зі столовою ложкою цукру, просіюємо в миску борошно і робимо поглиблення. У нього вливаємо тепле молоко і поміщаємо дріжджі з цукром. Ставимо на півгодини в тепле місце.
Яйця збийте з дрібкою солі, столовою ложкою цукру, розм'якшеним маслом. Додайте всі в тісто і замішайте силіконової лопаткою.
Накрийте тісто плівкою і поставте підніматися в тепле місце на 60 хвилин.
Кладемо тісто в форму з діркою посередині. Накриваємо і даємо йому піднятися, чекаємо 30 хвилин.
Випікаємо в духовці 40 хвилин, температура 170 градусів.
Готуємо сироп. Змішайте воду з цукром і варіть на повільному вогні 10 хвилин, додавши в кінці коньяк. Холодний пиріг полийте сиропом, залиште просочуватися на ніч. Перед подачею прикрашаємо саварен сухофруктами. Смачного!