Рецепт Самса з картоплею фото

Самса з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка

Існує багато начинок для самси. Адже, по суті, це пиріжок, який робиться з прісного або листкового тіста. Популярно це блюдо в багатьох країнах, де кожен може зробити його по-своєму.

Я вирішила спробувати зробити цю випічку без м'яса, а з того, що було на кухні. Тому розповім вам, як приготувати самсу з картоплею. Такий собі вегетаріанський варіант, тільки зверху я змастила тісто яйцем, щоб воно заруменілась. Пряність страви зрадить досить велика кількість часнику.

  • Листкове тісто - 500 грам (бездрожжевое)
  • Картопля - 4 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
самса з картоплею - фото крок 1
Тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
самса з картоплею - фото крок 2
Картопля помийте, почистіть і наріжте невеликого розміру кубиками.
самса з картоплею - фото крок 3
Зелену цибулю помийте, обсушити і дрібно нарубати. Додайте його до картоплі. Засипте спеції і сіль за смаком.
самса з картоплею - фото крок 4
Часник подрібніть, додайте його в начинку. Добре перемішайте.
самса з картоплею - фото крок 5
Тісто розділіть на квадрати, кожен з яких розкачайте в пласт.
самса з картоплею - фото крок 6
Покладіть в центр начинку. Загорніть виріб, склавши великі кінці в центр, а інші звернув. Все як слід заліпити, щоб в процесі запікання начинка не вибралася назовні.
самса з картоплею - фото крок 7
Перекладіть борошняні вироби вниз швом на пергаментний папір на деку. Змастіть їх яйцем і посипте кунжутом.
самса з картоплею - фото крок 8
Випікайте самсу при 180 градасух протягом 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти