Самса з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато начинок для самси. Адже, по суті, це пиріжок, який робиться з прісного або листкового тіста. Популярно це блюдо в багатьох країнах, де кожен може зробити його по-своєму.
Я вирішила спробувати зробити цю випічку без м'яса, а з того, що було на кухні. Тому розповім вам, як приготувати самсу з картоплею. Такий собі вегетаріанський варіант, тільки зверху я змастила тісто яйцем, щоб воно заруменілась. Пряність страви зрадить досить велика кількість часнику.
- Листкове тісто - 500 грам (бездрожжевое)
- Картопля - 4 штуки
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
Картопля помийте, почистіть і наріжте невеликого розміру кубиками.
Зелену цибулю помийте, обсушити і дрібно нарубати. Додайте його до картоплі. Засипте спеції і сіль за смаком.
Часник подрібніть, додайте його в начинку. Добре перемішайте.
Тісто розділіть на квадрати, кожен з яких розкачайте в пласт.
Покладіть в центр начинку. Загорніть виріб, склавши великі кінці в центр, а інші звернув. Все як слід заліпити, щоб в процесі запікання начинка не вибралася назовні.
Перекладіть борошняні вироби вниз швом на пергаментний папір на деку. Змастіть їх яйцем і посипте кунжутом.
Випікайте самсу при 180 градасух протягом 30 хвилин. Смачного!