Сало в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготоване таким чином, сало виходить дуже м'яким і смачним. Приготування не займає багато часу. А закусочка виходить відмінна.
Кількість порцій: 10
- Сало з прошарком м'яса - За смаком (скільки вам буде потрібно)
- Сіль - За смаком
- Часник - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Приготований для засолювання шматок сала треба промити і обсушити. Шкірку добре почистити.
2. Сало розрізати на кілька великих шматків. Кожен шматок надрізати до шкурки на рівномірні шматочки.
3. Кожен шматочок натерти сіллю і перцем. Часник подрібнити через чеснокодавку і втерти в шматочки. Нарізати фольгу на шматочки. Кожен шматок сала загорнути у фольгу окремо. Поставити сало в духовку. Духовку розігріти до 170-180 градусів.
4. Запікається сало 25 хвилин. Потім розкрити кожен шматочок і поставити ще в духовку на 5-10 хвилин. Тепер шматочки сала підрум'яняться. Витягнути лист з салом з духовки і викласти шматки на тарілку, щоб жир з сала стек. Коли сало охолоне, помістити його в посуд з кришкою, і поставити його в холодильник. Коли сало постоїть в холодильнику один день, воно просочиться і стане смачніше. На наступний день сало можна їсти. Перед подачею зняти зверху ножем часник.