Сальтисон домашній
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто в магазині бачив сальтисон, але не наважувався на його покупку. Нещодавно знайшов відмінний варіант, як приготувати сальтисон домашній. Ви можете зробити велику порцію і зберігати його в холодильнику.
Подавайте сальтисон тільки в холодному вигляді. Можна зробити його з курячого, яловичого, свинячого, індичого м'яса, сміливо додавайте до нього будь-які овочі. За своїм виглядом сальтисон нагадує холодець або холодець, проте, їдять його НЕ ложками, а нарізають шматочками і подають з шматочками хліба.
- Свиная голова - 1, 8-2 кілограма
- Свинячі ноги - 800 грам
- Свинячі язика - 1 кілограм
- Вода - 6 літрів
- Чебрець - 3 штуки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 штуки (паличка)
- Гвоздика - 4 штуки
- Запашний перець горошком - 25 штук
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Петрушка - 3 штуки (гілочки)
- Селера - 2 штуки (стебла)
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 75 грам
1. Промийте під проточною водою свинячу голову, а також свинячі ноги. Видаліть мозок зі свинячої голови.
2. Поскоблите і вимийте свинячі язика.
3. У велику каструлю викладіть свинячу голову, ноги і язик, залийте холодною водою і відправте на вогонь. В марлю, складену в декілька разів, викладіть гілочки чебрецю і петрушки, корицю, лавровий лист, гвоздику, перці, мускатний горіх, koriandr, зв'яжіть ниткою і відправте в каструлю. Додайте очищені овочі і посоліть. Після закипання приберіть піну і варіть на слабкому вогні близько 3-х годин.
4. Через 1, 5 години видаліть свинячі язика і залиште їх для охолодження, потім видаліть шкіру і наріжте м'ясо шматочками. Решта частини свинячої тушки після варіння остудіть і обріжте будь-які частини м'яса, перемішайте всі види м'яса.
5. Процідіть бульйон через дрібне сито або через марлю.
6. У форму для випічки хліба або в будь-яку іншу викладіть харчову плівку або поліетиленовий пакет. Викладіть м'ясо і залийте його бульйоном, накрийте плівкою і відправте в холодильник на ніч (8-10 годин).
7. Через необхідний час дістаньте форму і переконайтеся, що сальтисон застиг. Акуратно дістаньте його з форми і зберігайте в холодильнику, до столу нарізайте його невеликими скибочками.