Рецепт Сальтисон домашній фото

Сальтисон домашній
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Дуже часто в магазині бачив сальтисон, але не наважувався на його покупку. Нещодавно знайшов відмінний варіант, як приготувати сальтисон домашній. Ви можете зробити велику порцію і зберігати його в холодильнику.

Подавайте сальтисон тільки в холодному вигляді. Можна зробити його з курячого, яловичого, свинячого, індичого м'яса, сміливо додавайте до нього будь-які овочі. За своїм виглядом сальтисон нагадує холодець або холодець, проте, їдять його НЕ ложками, а нарізають шматочками і подають з шматочками хліба.

  • Свиная голова - 1, 8-2 кілограма
  • Свинячі ноги - 800 грам
  • Свинячі язика - 1 кілограм
  • Вода - 6 літрів
  • Чебрець - 3 штуки
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 0, 5 штуки (паличка)
  • Гвоздика - 4 штуки
  • Запашний перець горошком - 25 штук
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Петрушка - 3 штуки (гілочки)
  • Селера - 2 штуки (стебла)
  • Морква - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль - 75 грам
сальтисон домашній - фото крок 1
1. Промийте під проточною водою свинячу голову, а також свинячі ноги. Видаліть мозок зі свинячої голови.
сальтисон домашній - фото крок 2
2. Поскоблите і вимийте свинячі язика.
сальтисон домашній - фото крок 3
3. У велику каструлю викладіть свинячу голову, ноги і язик, залийте холодною водою і відправте на вогонь. В марлю, складену в декілька разів, викладіть гілочки чебрецю і петрушки, корицю, лавровий лист, гвоздику, перці, мускатний горіх, koriandr, зв'яжіть ниткою і відправте в каструлю. Додайте очищені овочі і посоліть. Після закипання приберіть піну і варіть на слабкому вогні близько 3-х годин.
сальтисон домашній - фото крок 4
4. Через 1, 5 години видаліть свинячі язика і залиште їх для охолодження, потім видаліть шкіру і наріжте м'ясо шматочками. Решта частини свинячої тушки після варіння остудіть і обріжте будь-які частини м'яса, перемішайте всі види м'яса.
сальтисон домашній - фото крок 5
5. Процідіть бульйон через дрібне сито або через марлю.
сальтисон домашній - фото крок 6
6. У форму для випічки хліба або в будь-яку іншу викладіть харчову плівку або поліетиленовий пакет. Викладіть м'ясо і залийте його бульйоном, накрийте плівкою і відправте в холодильник на ніч (8-10 годин).
сальтисон домашній - фото крок 7
7. Через необхідний час дістаньте форму і переконайтеся, що сальтисон застиг. Акуратно дістаньте його з форми і зберігайте в холодильнику, до столу нарізайте його невеликими скибочками.

Схожі рецепти