Салат-закуска з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Оселедець часто подають разом з відвареною картоплею, а найпопулярніший салат - «Оселедець під шубою». Спробуйте зробити з неї смачну закуску до столу. Розповім, як приготувати салат-закуску з оселедцем.
Салат-закуска має пастоподібну текстуру, тому можна розкласти його в тарталетки, подавати з крекерами або сформувати кульки і викласти на тарілку. Закуска готується дуже швидко і просто, вам вистачить кількох хвилин. Подавайте її в холодному вигляді на святковий стіл або до повсякденного обіду / вечері.
- Тунець - 150 грам
- Оселедець - 200 грам (копчена )
- Сік лайма - 1 Чайна ложка (лимона)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Майонез - 2 склянки
- Селера - 4 штуки (стебло)
1. Вимийте і наріжте тонко стебла селери, перекладіть в салатник.
2. Відкрийте банку консервованого тунця і розімніть його виделкою, викладіть в миску до селері.
3. Копчену оселедець (без кісток) викладіть в миску до решти інгредієнтів, перемішайте ложкою.
4. Додайте сік лайма, майонез і гірчицю, ще раз все змішайте.
5. Викладіть по столовій ложці салату на крекери і подавайте в якості закуски, прикрасивши зеленню.