Рецепт Салат з яйцем і сиром фото

Салат з яйцем і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Молочні продукти, Сир, Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Швидкий в приготуванні салат з яйцем і сиром можна подати на сніданок, обід або вечерю. Він ідеальний як перекушування або аперитиву під основне блюдо з запеченого м'яса, риби або курки.

За бажанням нарізка салату може бути будь-який: кубиками, пластами, кружечками. Головне - не забувайте заправляти блюдо якісним рослинним маслом без запаху, щоб воно не перебило аромат самого салату. Сир можна використовувати будь-якого сорту: твердий або м'який - на ваш смак. Яйця заздалегідь відваріть в воді: курячі 12 хвилин, перепелині - 6 хвилин і остудіть в крижаній воді.

  • Яйце перепелине - 3 штуки (відварне)
  • Сир - 100 грам (твердий)
  • Помідор черрі - 2-3 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
  • Салат листовий - 2 штуки (список)
  • Петрушка кучерява - 2-3 штук (стебла)
салат з яйцем і сиром - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
салат з яйцем і сиром - фото крок 2
Промийте листя салату і обсушіть їх паперовими рушниками. Викладіть на тарілку. Твердий сир будь-якого сорту наріжте пластинами і викладіть в хаотичному порядку на листя салату. Сорт сиру може бути будь-яким, орієнтуйтеся на свій смак і смак ваших рідних.
салат з яйцем і сиром - фото крок 3
Заздалегідь відварені і охолоджені перепелині яйця очистіть від шкаралупи, промийте у воді. Розріжте кожне з них навпіл і викладіть між скибочок сирної нарізки. Можна використовувати відварені курячі яйця, але тоді їх потрібно розрізати на чотири частини.
салат з яйцем і сиром - фото крок 4
Промийте помідори черрі, видаліть живці і наріжте їх кружечками. Викладіть на тарілку.
салат з яйцем і сиром - фото крок 5
Посоліть і поперчіть салат, збризніть рослинним маслом, бажано - оливковою холодного віджиму. Прикрасьте свіжою зеленню петрушки, кропу і т.Д. Подайте блюдо до столу відразу ж після його приготування, щоб в ньому зберігся максимум корисних вітамінів і мікроелементів.

Схожі рецепти