Салат з руколою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і корисний весняний салат з молодих листочків руколи. У салат додамо кунжут і тертий витриманий сир, який і додасть салату цікавий смак. Заправка на основі оливкового масла.
Молоді листочки руколи мають приємний смак, але стебла для салату не підходять, обов'язково перебираємо зелень і видаляємо стебла. Для салату вибираємо твердий сир. Можна пармезан. Сир має солонуватий смак, тому сіль в салат не додаємо.
- Рукола - 1 пучок
- Кунжут - 4 щіпки
- Сир витриманий - 30 грам
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Оцет бальзамічний - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Часник - 1 зубчик
Підготуємо інгредієнти.
Готуємо заправку. У піалу наливаємо оливкову олію і бальзамічний оцет. Додаємо пропущений через прес часник і все добре перемішуємо.
Рукколу моєму, перебираємо, просушуємо і викладаємо на плоску тарілку. Листочки можна залишити цілими або крупно нарізати.
Посипаємо рукколу кунжутом.
Поливаємо салат заправкою і посипаємо меленим перцем.
Сир тремо на тертці і додаємо його в салат. Готово. Смачного!