Салат з рисом і яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Просте і вельми апетитне блюдо. Салат з рисом і яловичиною може бути приготовлений не тільки до святкового столу, але і стати прекрасним і досить ситним блюдом для сімейної вечері. Готуємо смачно!
Салати з рисом завжди виходять досить ситними, і місце для них знаходиться і в щоденному, і в святковому меню. Я розповім вам, як можна приготувати салат з рисом і яловичиною, який відмінно підійде на вечерю для всієї родини. Відварені рис і яловичина досить прісні на смак, тому інші компоненти повинні доповнити ці два основних інгредієнта, наситити салат своїми ароматами і смаками. Моїм домочадцям салат сподобався, чоловік заправив його майонезом (любить він додавати цей продукт всюди). Готуйте, пробуйте, додавайте свої інгредієнти і приправи.
- Яловичина - 250-300 грам (відварна)
- Мал - 2 склянки (відварений)
- Огірок - 2-3 штук (солоний або маринований)
- Кукурудза - 150 грам (консервована)
- Помідори - 6-7 штук (в'ялені)
- Зерна граната - 1/3 склянки (по бажанню)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зелень кропу, петрушки - 3-4 штук (гілочки)
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
1. Мал і яловичину для салату краще відварити заздалегідь і добре остудити.
2. Нарізаємо солоні або мариновані огірочки, в'ялені помідори і яловичину, нарізану маленькими кубиками.
3. І відправляємо в миску до рису, солимо і додаємо перець за смаком. Кількість тих чи інших інгредієнтів можна міняти за своїми смаком та уподобаннями.
4. Для заправки змішуємо оливкову олію, лимонний сік і подрібнений часник. Я використовувала масло від в'ялених помідорів, які готувала сама. Тому масло у мене ароматне, з травами.
5. Додамо в салат зерна граната.
6. Подрібнюємо зелень.
7. Додамо в салат зелень і заправку, перемішуємо.
8. Салат готовий, смачного!