Салат з морквою і сухариками
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, по-весняному барвистий, вітамінний і освіжаючий салат. Розповім рецепт, як приготувати салат з морквою і сухариками. Це відмінний рецепт напередодні святкування світлого Великодня.
Рецепти звичних салатів у всіх на устах, а ось знайти який-небудь оригінальний, але в той же час простий і легкий у приготуванні салат, дуже складно. Для заправки салату використовую саморобний соус "песто" . Сухарики теж готую самостійно, з оливковою олією і часником.
- Рукола - 1 пучок
- Базилік - 1 пучок
- Кедрові горіхи - 1/4 склянки
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Французький хліб - 4 скибочки
- Часник - 1 зубчик
- Морква - 2 штуки (червона)
- Морква "бейбі" - 10 штук
- Зелений горіх - 100 грам
- Шпинат - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Фета - 230 грам
- Червоний перець - 1 щіпка (пластівці)
1. Зелений горошок мою, потім витираю насухо. Поділяю кожен стручок.
2. Мою морква і "бейбі" морква, а також всю зелень. Звичайну морква нарізаю за допомогою овочерізки тонкими смужками.
3. Для соусу: в блендер відправляю рукколу, базилік, обсмажені кедрові горішки, вливаю оливковое масло (залишаю 2 ложки для сухариків), пластівці червоного перцю, сіль, пармезан. Збиваю до утворення однорідної маси.
4. Хліб рву руками на невеликі шматочки. У розігрітому до 170 градусів духовці запікаю сухарики (змащую їх оливковою олією і часником) протягом 15 хвилин. У миску кладу все овочі, сухарики, зелень, поливаю соусом і перемішую. Посипаю сиром "фета" и подаю к столу.