Салат з м'ясом і волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний салат з м'ясом і волоськими горіхами не тільки смачний, але і дуже поживний, він втаязикє відчуття голоду на довгі години, тому його подають на обід без часнику або на вечерю - з часником.
Салат з відвареним м'ясом і горіхами вважається стравою грузинської кухні, тому в нього прийнято додавати подрібнену кінзу і петрушку для більш яскравого смаку та аромату. Заправляти блюдо можна і сметаною будь-якої жирності, але в такому варіанті салат потрібно з'їсти за 3-4 годину, інакше він може скиснути.
- Баранина м'якоть - 150 г Грам (відварна)
- Огірок - 1-2 штук (солоний)
- Ядра волоських горіхів - 50 грам
- Зерна граната - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Майонез - 2 Ст. Ложки (будь-якої жирності)
Підготуйте зазначені інгредієнти. М'ясо відваріть заздалегідь і остудіть, так як блюдо готується тільки з охолоджених інгредієнтів.
Солоний огірок наріжте кубиками і залиште нарізку на дошці приблизно на 5 хвилин, щоб виділився розсіл. Злийте його. Відварене м'ясо також наріжте кубиками і викладіть в салатник або в миску разом з огіркової нарізкою.
Подрібніть в руках ядра волоських горіхів, але не в крихту - шматочки горіхів повинні потрапляти в страві. Всипте їх в ємність.
Додайте майонез будь-якої жирності, сіль і poperčite. Акуратно перемішайте.
Викладіть салат в креманку або піалу, присипте очищеними зернами граната, прикрасьте за смаком і подайте до столу. Якщо ви любите аромат свіжої кінзи, то можете промити і подрібнити зелень, додати її в салат.