Рецепт Салат з квасолі з грибами фото

Салат з квасолі з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Гриби , Цибуля , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Цей салат можна їсти самостійно або подавати як гарнір до м'яса (яловичина, свинина, курка), з кашею і картоплею. Розповім, як приготувати салат з квасолі з грибами. Він яскравий і дуже смачний.

Опис приготування:

Квасоля для салату використовую зелену стручкову. У мене була свіжа, але підійде і заморожена. При термообробці найголовніше не переварити її, інакше вона стане м'якою і пожовтіє. Використовую печериці, але їх можна замінити білими грибами.

  • Зелена стручкова квасоля - 450 грам
  • Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Перловий цибулю - 200 грам
  • Luk-salotų - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Печериці - 230 грам
  • Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
салат з квасолі з грибами - фото крок 1
1. Печериці у мене королівські (з коричневою шапочкою), мою їх і нарізаю пластинками. Розігріваю гарненько сковороду з рослинним маслом і обсмажую гриби близько 5 хвилин.
салат з квасолі з грибами - фото крок 2
2. До грибів додаю перловий цибулю (якщо його немає, то нічого страшного). За смаком солю і перчу. Обсмажую до рум'яного кольору.
салат з квасолі з грибами - фото крок 3
3. Нарізаю дрібно цибулю-шалот, чищу часник і відвалів його через прес, додаю овочі на сковороду до грибів.
салат з квасолі з грибами - фото крок 4
4. Вливаю бальзамічний оцет і ретельно перемішую. Якщо маса збирається в грудочки, вливаю трохи води.
салат з квасолі з грибами - фото крок 5
5. Каструлю з водою ставлю на вогонь, солю і доводжу до кипіння, після цього викладаю зелену стручкову квасолю і варю після закипання 3-5 хвилин.
салат з квасолі з грибами - фото крок 6
6. Відкидаю квасоля на сито і промиваю холодною водою, щоб зберегти зелений колір.
салат з квасолі з грибами - фото крок 7
7. Викладаю квасоля на сковороду до цибулі і грибів, перемішую.
салат з квасолі з грибами - фото крок 8
8. Подавати блюдо можна відразу зі сковороди або вже остиглим, буде дуже смачно в будь-якому вигляді.

Схожі рецепти