Салат з кукурудзою і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат з легкістю може замінити повноцінний ситний вечеря або обід, він багатокомпонентний, неймовірно ситний і поживний. Розповідаю рецепт, як приготувати салат з кукурудзою і капустою.
Такий салат в основному подають з відвареною рисом, який виконує більше роль хліба, ніж гарніру. Салат укладаю шарами, а до столу подаю вже добре охолодженим. Таким блюдом можна нагодувати велику сім'ю або компанію гостей.
- Білокачанна капуста - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Огірки - 2 штуки
- Кукурудза консервована - 400 грам
- Тунець - 400 грам
- Квасоля консервована - 300 грам
- Яйця - 4 штуки
- Часник - 1 зубчик
1. Середню капусту мою і розрізаю на 4 частини, видаляю качан і шаткую. Огірки очищаю від шкірки і подрібнюю на середній терці. Морква очищаю і натираю на дрібній тертці. У мисці змішую капусту, огірки і морква. Додаю дрібно нарізану зубчик часнику.
2. Відкриваю консервовану квасолю, кукурудзу і тунець. Відварюю курячі яйця і нарізаю їх кільцями.
3. Форму застилаю фольгою, викладаю половину капустяної суміші. Змішую квасоля і кукурудзу, викладаю пару ложок цієї суміші, потім трохи тунця, яйця, потім повторюю шари (капуста, квасоля з кукурудзою, яйця, тунець). Накриваю салат фольгою і відправляю в холодильник на пару годин.