Салат з капусти з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Салат з капусти з яблуками - свіжий і корисний. Хороший і для тих, хто м'ясо любить, і тим, хто його не їсть. Дуже добре підходить при схудненні. Яблучка беріть кислі, капусту - будь-яку.
На основі свіжої капусти можна приготувати купу різних салатів. Мені дуже подобається салат з яблуками і капустою. При цьому, я його роблю як з білокачанної, так і з фіолетовою і пекінською капустою. Тому кожен раз він виходить новим. До того ж, я люблю експериментувати з сортами яблук і іншими експериментами. Можна в салат з капусти і яблук додати селера, болгарський перець, перець чилі, і т.Д.. Головне - не боятися експериментувати. Заправляти такий салат можна як рослинним маслом, так і майонезом.
Як приготувати салат з капусти з яблуками?
1. Капусту дрібно наріжте і відіжміть руками. Нехай пустить сік.
2. Яблуко, стебло селери промийте. Селера тонко наріжте. Яблуко очистіть від шкірки і серцевини, наріжте тонкими смужками.
3. Цибулину очистіть, наріжте тонкими півкільцями.
4. Петрушку промийте, просушіть паперовим рушником і дрібно нарубати.
5. Всі нарізані інгредієнти змішайте в мисці.
6. Приготуйте заправку. Для цього в мисочці змішайте оцет, сіль, цукор і рослинне (краще - оливкова) олія. Заправте салат отриманою сумішшю і перемішайте.
Подавайте як гарнір до основних страв або як самостійну легку закуску.
Смачного!
- Капуста - 500 грам (білокачанна, пекінська або фіолетова.)
- Яблуко - 1 штука
- Селера (стебло) - 1 штука (можна не використовувати.)
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок (можна замінити на 9-проц. Оцет.)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Цибулина (фіолетова) - 1/4 штуки (можна не використовувати.)
- Петрушка - - За смаком
Як приготувати салат з капусти з яблуками?
1. Капусту дрібно наріжте і відіжміть руками. Нехай пустить сік.
2. Яблуко, стебло селери промийте. Селера тонко наріжте. Яблуко очистіть від шкірки і серцевини, наріжте тонкими смужками.
3. Цибулину очистіть, наріжте тонкими півкільцями.
4. Петрушку промийте, просушіть паперовим рушником і дрібно нарубати.
5. Всі нарізані інгредієнти змішайте в мисці.
6. Приготуйте заправку. Для цього в мисочці змішайте оцет, сіль, цукор і рослинне (краще - оливкова) олія. Заправте салат отриманою сумішшю і перемішайте.
Подавайте як гарнір до основних страв або як самостійну легку закуску.
Смачного!