Салат з кальмарами і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Салат з кальмарами і чорносливом - для гурманів. Блюдо неординарне і оригінальне. Підійде до столу на закуску.
У цьому салаті поєднується нейтральний смак кальмара з кисло-солодким смаком чорносливу. Сир додає пікантність, петрушка і солодкий болгарський перець свіжість. Для заправки найкраще підходить сметана або йогурт.
- Кальмар - 200 грам
- Сир - 100 грам (твердий)
- Чорнослив - 80 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Петрушка - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування салату.
Болгарський перець очистіть і помийте, наріжте соломкою і викладіть в салатник.
Кальмари очистіть від плівки і добре помийте холодною водою. Після викладіть в киплячу воду і через 3 хвилини вийміть.
Після кальмари охолодіть і наріжте соломкою, додайте в салат.
Чорнослив помийте і залийте окропом, дайте постояти 10 хвилин. Потім наріжте соломкою і додайте в салат.
Твердий сир також наріжте соломкою і викладіть в салат.
Додайте нарізану петрушку.
Салат заправте сметаною і посоліть за смаком.
Перемішайте всі інгредієнти салату.
Салат з кальмарами і чорносливом готовий. Можна подавати до столу.