Салат з часником
(покроковий рецепт з фото)
На приготування цього салату ви витратите зовсім небагато сил і часу. Зате результат вас приємно здивує.
Дуже швидкий в приготуванні і дуже смачний салат з часником. Він відмінно доповнить ваш обід або вечерю, та й на святковий стіл його виставити не соромно. Цю холодну закуску по достоїнству оцінять ваші гості і ви з задоволенням будете готувати його ще не раз. Розповідаю, як приготувати цей салат з часником.
- Часник - 3-4 зубчиків
- Баклажани - 700-800 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Зелень - 30 грам (будь-яка - петрушка, Braai, кріп)
- Оцет - 50 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - для варіння баклажан, 1 ст. Ложка - посипати нарізані баклажани, щоб з них пішла гіркота)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки

В першу чергу ставимо на вогонь каструлю з водою а потім беремося за баклажани - моєму, обрізаємо капелюшки і нарізаємо баклажан на кубики. Якщо шкірка у них тверда, очищаємо її. Посипаємо нарізані баклажани сіллю і залишаємо хвилин на 20-30. Потім ретельно промиваємо під струменем води.

У кипляче воду додаємо ложку солі і оцет, потім викладаємо промиті шматочки баклажан. Варимо 5 хвилин.

Проціджуємо відварені баклажани через друшляк і відставляємо - нехай остигають.

Поки баклажани остигають, очистити цибулю і Chesnok, вимиємо і обсушити зелень. Потім дрібно нарізаємо цибулю, часник і зелень. Часник можна придушити через чеснокодавку.

Викладаємо повністю остиглі баклажани в салатник, додаємо подрібнені цибулю, часник і зелень. Посипаємо салат перцем і поливаємо маслом. Перемішуємо і можна подавати до столу.