Салат з буряком на зиму
(покроковий рецепт з фото)
З минулого року я почала заготовлювати трохи консервації з осені. Але вирішила робити не банальні огірки і помідори, а справжні страви з овочів. Мені особливо припав до смаку цей рецепт.
Я підготувала для вас покрокову інструкцію, в якій описано, як приготувати салат з буряком на зиму. У ньому немає нічого зайвого, тільки головний інгредієнт і часник для пікантності. Це мені і подобається, адже закуску можна їсти просто так, а можна і використовувати в якості основи для іншої страви.
- Буряк - 1 кілограм
- Часник - 1 штука
- Цукор - 100 грам
- Оцет - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 50-100 мілілітрів
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Чайна ложка
Буряк промийте і очистіть. Залиште її варитися в воді до напівготовності (приблизно на 30 хвилин).
Часник очистіть і наріжте великими шматочками. Зварену буряк нарубати середніми брусочками.
Розкладіть буряк по чистим баночках, зверху покладіть часник. Зваріть маринад. Воду з маслом, цукром і сіллю доведіть до кипіння.
Залийте маринад в банки. Закрийте їх кришками. Поставте їх стерилізувати в каструлю з водою. Це займе у вас 30 хвилин.
Заготовки закупорте, а потім переверніть кришками вниз.
Після того як буряк охолоне, подавайте салат в холодному вигляді. Смачного!