Салат на зиму з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не полінуйтеся восени і заготовите цей смачний салат з буряка, у вас на столі завжди буде відмінне доповнення до обіду або вечері. Салат навіть можна буде використовувати при приготуванні борщу.
Запасливі господині восени завжди займаються заготовками з овочів і фруктів на зиму. Я теж не виняток, сьогодні розповім, як приготувати салат на зиму з буряком. Взимку у вас буде смачне доповнення до будь-якої страви, а ще з додаванням цього салату можна зварити відмінний борщ або борщ.
- Буряк - 3 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
Буряк відварити до готовності, остудити і очистимо.
Потім натираємо її на крупній тертці.
Перець вимиємо і очистимо від серцевини. Потім нарізаємо перець невеликими кубиками або смужками, як вам більше подобається.
Очистимо цибулю, наріжемо його або півкільцями, або кубиками.
Змішуємо всі інгредієнти, додамо масло, цукор, оцет, сіль і воду. Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин.
Розкладаємо по простерилизованнимбанкам, закочує. Перевертаємо шийкою вниз, накриваємо до повного охолодження.