Салат з буряком і редькою
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і за кольором і за смаком, цей салат сподобається любителям гостренького. Приготований з простих і доступних всім продуктів, він і на святковому столі не загубиться і в пост стане в нагоді! Спробуйте!
Для цього салату редьку можна брати зелену і червону, а так же дайкон. Чорна редька не годиться. Можете сміливо збільшувати кількість продуктів - настоявшись, салат стане ще смачніше!
- Буряк - 300 грам
- Редька - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Солодкий перець - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Чилі сушений - 1/2 чайних ложки (в пластівцях)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Овочі очистіть і наріжте тонкою соломкою. Або натріть на тертці для корейських салатів. Часник порубати дрібно, koriandr rastolkite.
Розігрійте масло в сотейнику. Опустіть часник, коріандр і пластівці гострого перцю. Прогрейте, помішуючи, до розвитку аромату.
Викладіть цибулю і солодкий перець. Чи не смажте, просто пару раз перемішайте з гарячим маслом і прянощами.
Додайте редьку, перемішайте і прогрійте 30-40 секунд. Влийте соєвий соус і грійте ще півхвилини.
Додайте рисовий оцет, цукор і буряк.
Добре перемішайте пару раз і відключіть нагрів. Дайте салату охолонути. Можна подавати після охолодження, а можна прибрати в холодильник на пару годин, щоб смак став ще більш насиченим.
При подачі посипте салат зеленою цибулею.