Салат з буряка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Салат з буряка з сиром - традиційний і дуже популярний в слов'янських країнах салат, подається і як гарнір, і як самостійне легке блюдо. Дізнайтеся, як приготувати салат з буряка з сиром.
У радянських (та й в сучасних російських, чого вже там) столових салат з буряка з сиром по популярності поступався хіба що капустяному та морквяного. Воно й не дивно: досить дешевий і простий у приготуванні, цей салат з ніжною м'якою текстурою виходить дуже ситним і досить смачним. У всякому разі, любителям буряків цей салат точно подобається. Добре йде і як окрему страву, і як елемент в традиційному радянському тріо "котлета-пюре-салат" . Розповідаю, як приготувати салат з буряка з сиром.
- Буряк - 2 штуки
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 100 грам
- Сіль, перець - - За смаком
Інгредієнти для приготування салату з буряка з сиром.
Буряк кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо 20-25 хвилин до готовності.
Коли буряк буде готова, дістаємо її з каструлі, охолоджуємо і очищаємо від шкірки.
Очищений буряк натираємо на крупній тертці.
На тій же крупній тертці натираємо сир, часник подрібнюємо через давилку або дрібно рубаємо. Змішуємо буряк, сир і часник.
Заправляємо салат майонезом, перемішуємо - і майже! Даємо салату постояти в холодильнику хоча б півгодини, після чого салат з буряка з сиром буде в оптимальному для вживання стані.