Салат з ананаса
(покроковий рецепт з фото)
Салат дуже екзотичний і смачний. Для його приготування можна використовувати свіжий фрукт або консервований (вони майже не відрізняються за смаком). Дивіться рецепт, як приготувати салат з ананаса.
На мій превеликий подив салат з солодкого ананаса дуже добре поєднується з рибою та м'ясом. Замість звичного гарніру з картоплі можна використовувати ось такий салат, до складу якого, крім ананаса, входять цибуля і базилік. Цього разу у мене не було червоної цибулі, але візьміть на замітку, що з ним салат смачніший і цікавий.
- Ананас - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Базилік - 1/2 пучка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Цибуля очищаю від лушпиння, після чого обполіскують і нарізаю його дуже дрібно.
2. Ананас (використовував свіжий) розрізаю на 2 частини, потім очищаю і нарізаю його дрібним кубиком.
3. Обриваю листочки зеленого базиліка, потім мою їх і нарізаю дрібно.
4. Лайм обполіскую окропом, потім витираю і натираю цедру, використовую тільки половину.
5. У миску викладаю ананас, цибуля, цедру лайма і базилік, заправляю все оливковою олією (можна додати трохи соку ананаса, якщо використовуєте консервований), за смаком солю і перчу.
6. Салат гарненько перемішую і відправляю в холодильник на 15-20 хвилин.
7. Подаю салат з ананасом до смаженої або запеченої риби (у мене була сьомга).