Салат «Улюблений» на новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний і ситний салат "улюблений" сподобається не тільки вам, але і вашим рідним. Він недарма носить таку назву, адже всі хочуть приготувати таку страву на святковий стіл і здивувати гостей.
Барвистий і смачний салат - ідеальна закуска під чарочку або келих будь-якого спиртного. Ви можете приготувати його в салатник, зверху посипаючи тертим сиром, можете подати порційно, якщо гостей за столом буде не так багато. Не забувайте прикрашати блюдо і томити в холодильнику - воно подається охолодженим.
- Грибне асорті - 120 грам (мариновані)
- Сир - 70 грам (твердий)
- Куряче яйце - 2 штуки (відварне)
- Шинка - 150 грам
- Горіхи волоські - 80 грам
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки
- Зелена цибуля - 2-3 штук (стебла)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Замість шинки можна використовувати копчений балик, копченую куриную грудинку.
Шинку наріжте пластинами, а пластини - кубиками. Точно так само наріжте твердий сир, частина його залишаючи для подрібнення і оздоблення. Надішліть обидві нарізки в глибоку ємність.
Очистіть відварні остиглі курячі яйця від шкаралупи, промийте їх у воді і наріжте такими ж кубиками.
Слідом за яйцями наріжте мариноване грибне асорті, попередньо промивши його від маринаду, особливо якщо в ньому є маслюки. Промийте зелену цибулю, подрібніть і додайте в салатник.
Додайте майонез будь-якої жирності, сіль і акуратно перемішайте салат.
Викладіть салат порційно через кулінарне кільце або квадрат на тарілки.
Натріть залишився твердий сир на тертці з дрібними отворами, присипте зверху і прикрасьте ядрами волоських горіхів, свіжою зеленню.
Помістіть блюдо в холодильник на 30 хвилин, а потім подавайте до столу.