Салат «Рожевий фламінго»
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачний, красивий і ошатний салат. Він прикрасить і смаком, і своїм зовнішнім виглядом ваш святковий стіл. Ніжний, соковитий і ароматний салат напевно сподобається і вам, і вашим гостям.
Смачний і яскравий зиязикай салат для любителів морепродуктів. Готується салат досить легко, виходить дуже ніжним, соковитим і одночасно ситним. Рецепт приготування салату "рожевий фламінго" дуже простий, Головна особливість салату - чудовий і ніжний соус з креветками. Обов'язково приготуйте такий салат, він вам сподобається!
- Креветки - 2 кілограма
- Картопля - 2 штуки (зварений в шкірці)
- Помідори свіжі - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Сир плавлений - 150-200 грам
- Майонез - 100 грам
- Кетчуп - 50 грам
- Яйце варене - 3 штуки
- Вершки або сметана - 50 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Запашний перець - 3-4 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Насамперед відваримо креветки. Кидаємо в киплячу, злегка підсолену воду лавровий лист, запашний перець і креветки. Відварюємо 2-3 хвилини.
Потім креветки очищаємо і поливаємо лимонним соком. Кілька креветок відкладіть для прикраси салату.
Змішайте майонез, кетчуп і плавлений сир, додайте вершки і подрібнений часник, добре перемішайте. Викладіть в соус креветки, залиште їх у холодильнику мінімум на 1 час.
Приступимо до збірки салату. Першим шаром викладемо третину креветок, максимально видаливши з них соус. Потім викладаємо шар натертого на крупній тертці очищеного вареної картоплі.
Помідори нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на шар картоплі.
Сир натираємо на тертці і покриваємо їм помідорний шар.
Поверх сиру - шар натертих на тертці варених яєць.
І тепер викладаємо залишилися креветки разом з соусом. Ставимо салат в холодильник на пару годин, нехай просочиться.
Перед подачею прикрасимо салат креветками і зеленню.