Салат «Перше кохання»
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, звідки з'явилася назва цього салату "перша любов", але то, що він може стати таким з першого разу немає сумнівів. Салат дуже смачний, ніжний і простий у приготуванні.
Якщо хочеться приготувати красиве, вишукану страву, приготуйте салат "перша любов" . Готується він дуже просто і досить швидко. Такий салат обов'язково сподобається всім.
- Яйце - 3 штуки (відварне)
- Куряче філе - 200 грам (відварне)
- Печериці - 200 грам (свіжі або консервовані)
- Цибуля - 1 штука (невеликого розміру)
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Ядра волоських горіхів - 30 грам
- Сир - 100 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Майонез - 100 грам
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте інгредієнти.
Обсмажте шампіньйони з цибулею в сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла.
В кінці смаження влийте соєвий соус, смажте до випаровування рідини.
Натріть на тертці сир, измельчитечасник, додайте майонез.
Змішайте сир, часник і майонез до однорідної маси.
Очистіть яйця, білок натріть на крупній тертці, жовток натріть на дрібній тертці.
Дрібно наріжте відварне м'ясо.
Збирати салат можна в великому салатнику шарами або зробити салат-коктейль, а можна, як в даному випадку, в салатному кільці. Першим шаром викладіть обсмажені печериці.
Змастіть шар грибів майонезом.
Викладіть шар відвареного курячого м'яса.
Змастіть майонезом.
Додайте в салат подрібнені ядра волоських горіхів.
Наступним шаром викладіть сирно-часникову масу.
Викладіть натертий на тертці яєчний білок, змастіть майонезом.
Останній шар - подрібнений яєчний жовток.
Прикрасити салат можна цільним ядром волоського горіха, грибами, зеленню, розсипом яєчного жовтка.
Ще один варіант прикраси салату - ядром волоського горіха і молодими листочками базиліка. Салат виходить красивим, смачним і дуже ситним, такий салат з легкістю замінить повноцінний обід.