Салат «пеньок»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ламаєте голову над тим, як красиво накрити святковий стіл? Саме цей салат здивує всіх гостей своїм незвичайним оформленням. Трохи повозитися доведеться, але робота творча і дуже захоплююча!
Опис приготування:
У кожній сім'ї є свої улюблені салати, які готуються на свята багато-багато років і відмовлятися від них ніхто не збирається. А що, якщо красиво оформити давно знайомий салат і здивувати гостей? Я розповім вам, як приготувати салат"Пеньок" . В якості основи"пня" ви можете приготувати свій улюблений салат, який добре тримає форму. Приступимо?
- Картопля - 2-4 штук(2 великих або 4 маленьких)
- Морква - 1 штука (велика)
- Яйця - 4 штуки
- Гриби мариновані - 100-150 грам
- Курячий стегенце - 1 штука (відварений)
- Огірок солоний або маринований - 2-3 штук
- Чорний хліб - 3-4 скибочок
- Часник - 2 зубчики
- Зелень кропу і петрушки - 5-6 штук (для прикраси)
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
1. Заздалегідь відварити до готовності курячий стегенце, овочі та яйця. Остудити і очистимо.
2. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.
3. Видалимо шкіру і кістки з стегенця, наріжемо м'ясо невеликими шматочками.
4. Нарізаємо гриби. Я використовую власноруч зібрані і замариновані. А для прикраси салату можна взяти мариновані опеньки або печериці.
5. Зварені круто яйця теж нарізаємо кубиками.
6. Додаємо до підготовленим інгредієнтам сіль і перець за смаком, додамо 2-3 ложки майонезу. Не переборщити з майонезом, салат повинен добре тримати форму.
7. Перемішуємо салат і викладаємо його у форму, застелену харчовою плівкою, щільно утрамбовують. Я використовувала відерце з-під оселедця Залишимо 3-4 ложки салату для майбутнього оформлення.
8. Для оформлення салату нам будуть потрібні житні сухарі. Підсушимо хліб в духовці, потім натерти часником.
9. І измельчим. Крихітка не повинна бути однорідною, схожою на панірувальні сухарі. Адже кора на пнях зазвичай кострубата:)
10. Викладаємо салат на блюдо, знімаємо плівку.
11. З залишеного нами салату формуємо у пня коріння.
12. Додатково смажена салат-пень майонезом, щоб хлібна крихта до нього добре приставала.
13. І тепер найвідповідальніший процес - створюємо імітацію кори на пні.
14. Прикрашаємо салат зеленню і грибочками. От і все, красиво?