Салат «пеньок»
(покроковий рецепт з фото)
Ламаєте голову над тим, як красиво накрити святковий стіл? Саме цей салат здивує всіх гостей своїм незвичайним оформленням. Трохи повозитися доведеться, але робота творча і дуже захоплююча!
У кожній сім'ї є свої улюблені салати, які готуються на свята багато-багато років і відмовлятися від них ніхто не збирається. А що, якщо красиво оформити давно знайомий салат і здивувати гостей? Я розповім вам, як приготувати салат "пеньок" . В якості основи "пня" ви можете приготувати свій улюблений салат, який добре тримає форму. Приступимо?
- Картопля - 2-4 штук(2 великих або 4 маленьких)
- Морква - 1 штука (велика)
- Яйця - 4 штуки
- Гриби мариновані - 100-150 грам
- Курячий стегенце - 1 штука (відварений)
- Огірок солоний або маринований - 2-3 штук
- Чорний хліб - 3-4 скибочок
- Часник - 2 зубчики
- Зелень кропу і петрушки - 5-6 штук (для прикраси)
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
2. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.
4. Нарізаємо гриби. Я використовую власноруч зібрані і замариновані. А для прикраси салату можна взяти мариновані опеньки або печериці.
6. Додаємо до підготовленим інгредієнтам сіль і перець за смаком, додамо 2-3 ложки майонезу. Не переборщити з майонезом, салат повинен добре тримати форму.
8. Для оформлення салату нам будуть потрібні житні сухарі. Підсушимо хліб в духовці, потім натерти часником.
10. Викладаємо салат на блюдо, знімаємо плівку.
12. Додатково смажена салат-пень майонезом, щоб хлібна крихта до нього добре приставала.
14. Прикрашаємо салат зеленню і грибочками. От і все, красиво?