Рецепт Салат «пеньок» фото

Салат «пеньок»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ламаєте голову над тим, як красиво накрити святковий стіл? Саме цей салат здивує всіх гостей своїм незвичайним оформленням. Трохи повозитися доведеться, але робота творча і дуже захоплююча!

Опис приготування:

У кожній сім'ї є свої улюблені салати, які готуються на свята багато-багато років і відмовлятися від них ніхто не збирається. А що, якщо красиво оформити давно знайомий салат і здивувати гостей? Я розповім вам, як приготувати салат"Пеньок" . В якості основи"пня" ви можете приготувати свій улюблений салат, який добре тримає форму. Приступимо?

  • Картопля - 2-4 штук(2 великих або 4 маленьких)
  • Морква - 1 штука (велика)
  • Яйця - 4 штуки
  • Гриби мариновані - 100-150 грам
  • Курячий стегенце - 1 штука (відварений)
  • Огірок солоний або маринований - 2-3 штук
  • Чорний хліб - 3-4 скибочок
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень кропу і петрушки - 5-6 штук (для прикраси)
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
за Salad & Quot;
1. Заздалегідь відварити до готовності курячий стегенце, овочі та яйця. Остудити і очистимо.
за Salad & Quot;
2. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.
за Salad & Quot;
3. Видалимо шкіру і кістки з стегенця, наріжемо м'ясо невеликими шматочками.
за Salad & Quot;
4. Нарізаємо гриби. Я використовую власноруч зібрані і замариновані. А для прикраси салату можна взяти мариновані опеньки або печериці.
за Salad & Quot;
5. Зварені круто яйця теж нарізаємо кубиками.
за Salad & Quot;
6. Додаємо до підготовленим інгредієнтам сіль і перець за смаком, додамо 2-3 ложки майонезу. Не переборщити з майонезом, салат повинен добре тримати форму.
за Salad & Quot;
7. Перемішуємо салат і викладаємо його у форму, застелену харчовою плівкою, щільно утрамбовують. Я використовувала відерце з-під оселедця Залишимо 3-4 ложки салату для майбутнього оформлення.
за Salad & Quot;
8. Для оформлення салату нам будуть потрібні житні сухарі. Підсушимо хліб в духовці, потім натерти часником.
за Salad & Quot;
9. І измельчим. Крихітка не повинна бути однорідною, схожою на панірувальні сухарі. Адже кора на пнях зазвичай кострубата:)
за Salad & Quot;
10. Викладаємо салат на блюдо, знімаємо плівку.
за Salad & Quot;
11. З залишеного нами салату формуємо у пня коріння.
за Salad & Quot;
12. Додатково смажена салат-пень майонезом, щоб хлібна крихта до нього добре приставала.
за Salad & Quot;
13. І тепер найвідповідальніший процес - створюємо імітацію кори на пні.
за Salad & Quot;
14. Прикрашаємо салат зеленню і грибочками. От і все, красиво?

Схожі рецепти