Рецепт Тістечко «пеньок» фото

Тістечко «пеньок»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Тістечко
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Бісквітне тістечко з легким сирним кремом у вигляді пенька з грибами. Чудовий десерт для дитячого свята. Оформлення можна придумати на свій смак.

Опис приготування:

В основі тістечка тонке бісквітне тісто. Крем із сиру ідеально підходить. Тістечко виходить м'яким, з великою кількістю крему, але воно не важке, так як масла в складі мінімум, тільки в шоколадній глазурі. Просочити бісквіт можна будь-яким фруктовим або ягідним сиропом. Кількість сметани корегуйте на свій смак. Якщо сир сухий, сметани знадобиться більше.

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукрова пудра - 120 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Сир - 600 грам
  • Крем - 60-80 мілілітрів
  • Funduk - 100 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Фруктовий сироп - 50 мілілітрів
  • М'ята - 1 пучок
  • Вода - 3 Ст. Ложки
тістечко
Підготуємо інгредієнти.
тістечко
Відокремлюємо білки і охолоджуємо.
тістечко
Жовтки і 80 грам цукрової пудри кладемо в іншу миску.
тістечко
Збиваємо білки.
тістечко
Збиваємо жовтки з пудрою.
тістечко
З'єднуємо білки і жовтки.
тістечко
Додаємо частинами просіяне борошно і акуратно перемішуємо.
тістечко
На деко покритий пекарської папером висаджуємо маленькі кружечки. Це будуть капелюшки грибів. Випікаємо 4 хвилини при температурі 200 градусів.
тістечко
Все тісто викладаємо на деко покритий пекарської папером. Шар рівномірний. Випікаємо при температурі 190-200 градусів 10-12 хвилин.
тістечко
Бісквіт готовий.
тістечко
Накриваємо бісквіт рушником і звертаємо рулетом.
тістечко
У каструлю насипаємо цукор, какао-порошок, додаємо масло і воду. Ставимо на вогонь. Повільно нагріваємо і помішувати.
тістечко
Варимо до однорідної консистенції.
тістечко
У миску кладемо сир і 40 грам цукрової пудри.
тістечко
Додаємо сметану і 3 ложки шоколадної глазурі.
тістечко
Сирний крем перемішуємо блендером до однорідної консистенції.
тістечко
Кінець бісквіт srezaem в perimetru. Остиглий бісквіт просочуємо сиропом.
тістечко
Зверху наносимо сирний крем. 3-4 столові ложки крему залишаємо для оформлення.
тістечко
Звертаємо рулет.
тістечко
Краї бісквіта і горіхи перемелює в крихту і посипаємо рулет з усіх боків.
тістечко
Розрізаємо рулет на 10 частин. Довжина рулету близько 37 см.
тістечко
Тістечка ставимо на блюдо. Світлий крем кладемо в кулінарний мішок. Робимо ніжки грибів. За 3 на кожне тістечко.
тістечко
Що залишився крем з'єднуємо з шоколадною глазур'ю.
тістечко
Шоколадний крем накладаємо в кулінарний мішок і робимо обідки по контуру кожного тістечка. Приготовлені раніше бісквітні кружечки кладемо на світлий крем, так, як на фото.
тістечко
Прикрасьте тістечка листочками м'яти перед подачею.
тістечко
Пеньок готовий, угощайтесь!

Схожі рецепти