Салат «Новорічний ліс»
(покроковий рецепт з фото)
Коли язик заходить про новорічні свята, одна з перших асоціацій, що виникають у нас, - ёлка. А якщо вже вона росте в лісі, то і салат на святковий стіл необхідний відповідний.
Салат «Новорічний ліс» - ось, що обов'язково повинно прикрасити ваш святковий стіл під Новий рік. Це відмінне блюдо, рецепти якого різняться, проте всіх їх поєднує одна риса: хоча б один продукт з лісу в ньому повинен бути. Ви можете експериментувати з основою, але ж її все одно необхідно знати! Ось саме тому ми зараз і розберемося, як приготувати салат «Новорічний ліс».
- Куряче філе - 1 штука
- Печериці - 200 грам (мариновані)
- Картопля - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука (маленький)
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Листя салату - 1 штука (для сервіровки)
- Журавлина - 1 Ст. Ложка (для сервіровки)
Готуємо необхідні інгредієнти. Яйця відварюємо круто.
Куряче відварюємо приблизно 20 хвилин в підсоленій воді. Далі охолоджуємо його і нарізаємо кубиками середнього розміру.
Невелику картоплину моєму і відварюємо в шкірці до готовності (близько 20 хв з моменту закипання). Перевіряємо готовність виделкою або ножем: якщо прилад без зусиль входить в картоплину - готова). Далі охолоджуємо і нарізаємо кубиками.
Наступною справою готуємо цибулю. Його необхідно нарізати півкільцями і замаринувати в оцті з сіллю і цукром.
Варені яйця очищаємо і нарізаємо кубиками.
Тепер настала черга маринованих шампіньйонів. Їх ми нарізаємо так, щоб шматочки відповідали інших інгредієнтів за розміром. Але не забудьте залишити кілька грибів цілими, вони знадобляться нам для прикраси!
І на останньому етапі нам залишається лише змішати всі складові в зручній посуді, додавши майонез і сіль за смаком.
Далі викладаємо масу на лист салату, підготовлений на посуді для сервірування, прикрашаємо салат цільними грибами і додаємо трохи ягід журавлини для більш святкової композиції. Усе, можна подавати до столу!