Рецепт Салат «Новорічний ліс» фото

Салат «Новорічний ліс»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Салати

Коли язик заходить про новорічні свята, одна з перших асоціацій, що виникають у нас, - ёлка. А якщо вже вона росте в лісі, то і салат на святковий стіл необхідний відповідний.

Салат «Новорічний ліс» - ось, що обов'язково повинно прикрасити ваш святковий стіл під Новий рік. Це відмінне блюдо, рецепти якого різняться, проте всіх їх поєднує одна риса: хоча б один продукт з лісу в ньому повинен бути. Ви можете експериментувати з основою, але ж її все одно необхідно знати! Ось саме тому ми зараз і розберемося, як приготувати салат «Новорічний ліс».

  • Куряче філе - 1 штука
  • Печериці - 200 грам (мариновані)
  • Картопля - 2 штуки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука (маленький)
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Листя салату - 1 штука (для сервіровки)
  • Журавлина - 1 Ст. Ложка (для сервіровки)
салат
Готуємо необхідні інгредієнти. Яйця відварюємо круто.
салат
Куряче відварюємо приблизно 20 хвилин в підсоленій воді. Далі охолоджуємо його і нарізаємо кубиками середнього розміру.
салат
Невелику картоплину моєму і відварюємо в шкірці до готовності (близько 20 хв з моменту закипання). Перевіряємо готовність виделкою або ножем: якщо прилад без зусиль входить в картоплину - готова). Далі охолоджуємо і нарізаємо кубиками.
салат
Наступною справою готуємо цибулю. Його необхідно нарізати півкільцями і замаринувати в оцті з сіллю і цукром.
салат
Варені яйця очищаємо і нарізаємо кубиками.
салат
Тепер настала черга маринованих шампіньйонів. Їх ми нарізаємо так, щоб шматочки відповідали інших інгредієнтів за розміром. Але не забудьте залишити кілька грибів цілими, вони знадобляться нам для прикраси!
салат
І на останньому етапі нам залишається лише змішати всі складові в зручній посуді, додавши майонез і сіль за смаком.
салат
Далі викладаємо масу на лист салату, підготовлений на посуді для сервірування, прикрашаємо салат цільними грибами і додаємо трохи ягід журавлини для більш святкової композиції. Усе, можна подавати до столу!

Схожі рецепти